Eveliina on käyttänyt 12 000 euroa kauneusleikkauksiin: ”Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen”

Kauneusoperaatiot herättävät monenlaisia tunteita. Eveliina Ylönen, 37, kertoo, miksi hän on maksanut 12 000 euroa näyttääkseen paremmalta.

Kauneusleikkaukset yhdistetään yleensä naisiin, mutta Ylönen tuntee useampia nuoria miehiä, jotka myös kohentavat ulkonäköään erilaisilla operaatioilla.

28.5.2017 9:06

Helsinkiläinen bloggaaja Eveliina Ylönen, 37, uskaltaa puhua asioista, joita yleensä peitellään. Ylöselle on tehty useita kauneusleikkauksia ja muita kauneusoperaatioita. Rinnat ja käsivarret on leikattu, vatsan kohdalta poistettu ylimääräistä ihoa kilokaupalla ja rasvaimuja on tehty ylävatsaan, kylkiin, käsivarsiin ja leukaan.

– Koen tehneeni korjaavaa plastiikkakirurgiaa. Tuhosin ulkonäköäni lihomalla, joten olen hoitanut vikoja kuntoon kauneusoperaatioilla, Ylönen sanoo.

Kouvolassa kasvanut nainen oli nuorena hoikka, kunnes paino alkoi teini-iän lopulla nousta. Hän oli 25-vuotias havahtuessaan siihen, että ylipaino oli karannut käsistä.

– Olin tyytyväinen itseeni, mielestäni olin sopusuhtainen ja hyvännäköinen. Luulin painavani reilut sata kiloa. Näin itseni hoikempana kuin todellisuudessa olin, mutta painoinkin enemmän kuin vaaka pystyi edes näyttämään.

Vaaka punnitsi 180 kiloon asti eli painoa oli kertynyt sitä enemmän.

– Olin niin järkyttynyt, että meinasin kuolla. En tajunnut, miten kukaan voi painaa melkein 200 kiloa. Olin ajatellut, ettei kenenkään paino voi millään olla yli 120 kiloa, Ylönen muistelee.

Ensimmäisenä rinnat

Tarve laihtumiseen ja ulkonäön kohentamiseen sai vauhtia, kun elämään tuli kehonrakennusta harrastavia poikaystäviä.

– Niissä piireissä ulkonäköpaineet olivat todella kovat. Sieltä ne tulivat minunkin elämääni. Yhtään ei saisi olla ylimääräistä rasvaa. Treenasin tavoitteellisesti ja myös laihduin.

Paino putosi kymmeniä kiloja, mutta laihtumisen vuoksi iho alkoi roikkua, joten ennen pitkää Ylönen päätti turvautua leikkauksiin. Niistä ensimmäinen oli rintaleikkaus.

– Minulla oli luonnostaan isot rinnat, jotka painon pomppiessa edestakaisin alkoivat roikkua. Olin kolmekymppinen, mutta rintani olivat kuin 7-kymppisellä, Ylönen arvioi.

 Olen ollut valmis maksamaan siitä, että läskit lähtevät hetkessä mieluummin kuin tekisin itse töitä laihduttamalla.

Seuraavaksi hän poistatti ylimääräisen vatsanahan.

– Vatsalle oli jäänyt kengurupussimaista löysää nahkaa laihtuessani kymmeniä kiloja. Roikkuva nahka oli niin rumaa ja ällöttävää, että siitä oli päästävä eroon.

Leikkauspöydälle jäi neljä ja puoli kiloa nahkaa.

– Enää ei ällöttänyt katsoa peiliin. Vaikka ylipainoa oli edelleen, olin silti sopusuhtaisempi.

Rahat ylitöistä

Ylösen sanoo rahoittaneensa operaatiot tekemällä puolen vuoden ajan paljon ylitöitä. Hän kilpailutti kauneusklinikoita ja sai suunnitelmat sopivimmasta leikkausjärjestyksestä, mitkä operaatiot kukin klinikka suostui tekemään ja tarjoukset kokonaispaketin hinnasta. Ylönen valitsi virolaisen klinikan.

– Samalla klinikalla tehtynä operaatiot tulivat maksamaan 12 000 euroa. Vaikka hinnoissa oli hieman eroja, minulle oli eniten merkitystä kirurgien kokemuksella sekä heidän käyttämillään leikkaustekniikoilla.

Leikkaustekniikka vaikuttaa leikkauksesta jäävään arpeen ja toipumisaikaan. Ylöselle tehtiin seitsemän operaatiota vuosina 2010–2013. Sen lisäksi häntä operoitiin kolme kertaa Suomessa, koska allileikkauksen seurauksena tuli haavatulehdus.

– Se ei ollut millään tavalla klinikan vika. Leikkausjälki oli hyvä, mutta muutama viikko leikkauksen jälkeen tulehdus tuli kotihoidon aikana. Käsivarsien alueet ovat niin vaikeita pitää puhtaina.

Tulehduksen seuraukset hoidettiin Suomessa.

– Minulla oli pari kuukautta käsivarret auki. Kainaloissa oli isot sienimäiset imulaitteet, jotka pitivät ihoalueita puhtaana.

Kaikesta huolimatta Ylönen aikoo jatkaa kauneusoperaatioita.

– Haavatulehdus oli pelottava kokemus, mutta aion mennä jatkossakin samalle klinikalle. Käsivarsiin jäi niin paljon arpia ja muita jälkiä, että ne on korjattava.

”Elämänlaatuni on parantunut”

Kauneusoperaatioista tulisi muistaa, että lopputulos voi vaihdella melkoisesti.

– Vaikka kaikki menisi kuten pitää, jokaisen ihmisen omat lähtökohdat ja ihon paraneminen vaikuttavat lopputulokseen. Uuteen minään tottuminen voi myös ottaa aikaan, vaikka muutos olisi kuinka mieleinen.

Ylösen silloinen avopuoliso ja ystävät suhtautuivat leikkauksiin kannustavasti, mutta vanhemmilleen hän kertoi vasta oltuaan ensimmäisessä leikkauksessa.

– He olisivat todennäköisesti suhtautuneet kauhistellen. En myöskään halunnut huolestuttaa. He eivät tuomitse, mutta pitävät leikkauksia turhamaisuutena.

Ylösen mielestä kauneusoperaatioiden kustannukset sekä niihin liittyvät vaivat ja kivut ovat lopputuloksen arvoisia.

– Elämänlaatuni on parantunut niin paljon. Operaatiot ovat voineet olla vaivalloisia, mutta en pidä niitä kovin kivuliaina. Ne ovat kaiken arvoisia, koska kauneuden eteen pitää vähän kärsiäkin.

– Nykyään monet pitävät ihan tavallisiakin rintoja roikkuvina ja hirveän näköisinä. Ympäristön odotuksista syntyy kovat paineet, Ylönen miettii.

Ylönen myöntää, että jotain olisi voinut tehdä toisinkin.

– Nykyisellä kokemuksella en olisi mennyt kaikkiin leikkauksiin niin nopeasti. Siinä mielessä homma lähti vähän lapasesta.

Käsivarsileikkaukset olisi voinut tehdä vasta myöhemmin.

– Kiirehdin leikkauksia ulkonäön takia, vaikka odottamiseen ei liittynyt mitään terveysriskiä. Siksi kiirehtiminen oli hölmöä, olisi pitänyt malttaa odottaa.

Olisi voinut myös laihduttaa lisää, koska leikkausten vaarat ovat silloin pienemmät.

– Jokaisen nukutuksen kohdalla pitää ymmärtää, että siitä ei ehkä herää enää koskaan. Se on pieni, mutta olemassaoleva riski. Myös ylipaino on leikkausriski ja se haittaa paranemistakin. Tikit rasvan seassa ovat aivan erilaiset kuin tikit rasvattomalla alueella, Ylönen tietää.

Tavoitteena 90 kiloa

Nyt hän haluaisi pudottaa painoa ja jatkaa vasta sen jälkeen ulkonäön muokkausta kirurgisilla toimenpiteillä.

– Olen luopunut älyttömästä kauneuden perässä juoksemisesta ja täydellisyyden tavoittelusta, joten en mene uuteen leikkaukseen heti. Entinen minä olisi mennyt jo, mutta nyt maltan odottaa, että saisin itseäni kuntoon laihtumalla.

Ylönen on vältellyt vuosia punnitsemista, mutta hän tietää painavansa taas reilusti yli sata kiloa.

– Haluaisin painaa 90 kiloa. Tiedän, että minulla olisi silloin todella hyvä vartalo, koska olen painanut sen verran.

Ylönen myöntää turvautuneensa rasvaimuihin hoikistuakseen nopeammin.

– Itsekurini ei ole riittänyt laihduttamiseen, joten olen pitänyt rasvaimuja pikaratkaisuna. Ajatellut, että jos läski ei lähde laihduttamalla, leikataan se pois. Tiedän, ettei se ole laihdutuskeino, mutta olen ollut valmis maksamaan siitä, että läskit lähtevät hetkessä mieluummin kuin tekisin itse töitä laihduttamalla.

”Ennen sai olla tavallinen”

Ylösen mielestä nyt eletään niin ulkonäkökeskeistä aikaa, että kuntoilu ei enää ole terveysliikuntaa vaan se liittyy hyväksytyn ulkonäön hankintaan.

– Kiitän luojaa, etten ole tämän päivän teini-ikäinen. Vielä minun nuoruudessani sai olla tavallinen ja tavallinen oli hyvä. Nykyään niin ei ole. Kaikkien pitäisi treenata tai olet läski tai ainakin laiha läski, Ylönen miettii nykyistä ajatusmaailmaa.

– Nykyään monet pitävät ihan tavallisiakin rintoja roikkuvina ja hirveän näköisinä. Ympäristön odotuksista syntyy kovat paineet.

Leikkaukset ovat puheenaihe, josta mieluiten vaietaan.

– Lähipiirin kanssa voidaan puhua, mutta hyvin harva haluaa kertoa laajemmin. Ei haluta leimautua pinnallisiksi. Itse olen muutama vuosi sitten maininnut operaatioista blogissani, mutta nyt haluan nostaa tämänkin tabun esiin. Uskon kertovani jatkossa leikkauksista myös blogissa entistä enemmän.

Kauneusleikkaukset yhdistetään yleensä naisiin, mutta Ylönen tuntee useampia nuoria miehiä, jotka myös kohentavat ulkonäköään erilaisilla operaatioilla.

– Tiedän kundeja, jotka ottavat täyteainehoitoja kuten huulten muotoilua. Rasvaimua käytetään myös sixpackin ja alaselän rasvojen poistamiseen. Sillä tavalla keskivartalo on tiukka ja rantakunto pysyy, Ylönen kertoo.

– Kuten minäkin he eivät ilmeisesti jaksa tehdä tarpeeksi töitä ulkonäön eteen vaan hakevat pikaratkaisuja. Minulle on ollut tärkeää tehdä näin, jotta voin hyväksyä itseni ja kokea itseni kauniiksi, Ylönen selittää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?