Ennen 500 kaloria päivässä syönyt malli jakaa nyt koko maailmalle kuvia kehosta, joka on oikeasti terve

Kokopaineet voivat olla usein suuria mallimaailmassa, mutta myös normaalissa elämässäkin.

8.4.2017 12:29

Entinen malli Liza Golde-Bhojwani jakoi Instagram-tilillään inspiroivan ennen ja jälkeen -kuvan kertoakseen kuinka paljon hänen kehonsa on muuttunut sen jälkeen, kun hän lopetti taistelun pysyäkseen mallimaailman asettamissa rajoissa.

Kuvassa vasemmalla on Liza uransa huipulla ja oikea kuva kuvaa tämänhetkistä tilannetta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liza on ollut muotialalla 17-vuotiaasta. Mallina toimiminen antoi hänelle adrenaliinipiikkejä, mutta kaikki alkoi muuttua, kun hän pyörtyi eräs ilta asunnollaan valmistaessaan jälleen vähäkalorista ateriaansa.

Pyörtymisen jälkeen Liza päätti lopettaa kyseisen ruokavalion ja hänelle annetun harjoitteluohjelman noudattamisen.

Vaikka Liza sai pidettyä painonnousunsa kurissa seuraavina viikkoina, Milanon muotiviikkojen aikaan hänen vyötärölleen oli tullut muutama sentti lisää. Negatiiviset kommentit alkoivat. Ihmiset sanoivat hänen näyttävän paksulta sukkahousuissaan.

”Kun Pariisin muotiviikko koitti, minulle oli mahdotonta vastustaa suklaacroissanteja”, Liza kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liza alkoi miettiä koko muotiteollisuutta sekä omaa uraansa.

”Minun piti todellakin jättää lyhyt high fashion -mallin ura, koska en yksinkertaisesti pystynyt kestämään sitä”, hän kirjoittaa.

500 kilokalorin päiväenergiansaannin ja kahden vuoden jälkeen Liza kiinnostui jälleen mallina olemisesta. Hän alkoi taas katsoa tarkemmin, mitä hän söi.

”2014 sain uuden kipinän ja halusin päästä jälleen sellaiseen kuntoon, missä aiemmin olin ollut. Halusin taas mukaan, mutta terveellisemmällä tavalla”, Liza kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hän alkoi käydä salilla ja kiinnittää ruokaan huomiota. Hän söi enemmän, mutta piti kuitenkin huolen siitä, että ruoka oli terveellistä ja ravitsevaa.

”Vuonna 2012 sain 500 kaloria päivässä, kun 2014 kaloreita tuli ruoasta 800–1200 riippuen mielialastani ja nälästä. Olin parhaimmassa kunnossa, mitä urallani olen ollut. Minulla oli sixpack-vatsalihakset, mutta en silti sopinut esimerkiksi Victoria’s Secretin mieltymyksiin.”

Liza matkusti Intiaan ja tapasi siellä miehensä. Hän päätti jättää New Yorkin ja malliuransa, jonka kanssa hän oli joutunut taistelemaan paljon.

”Kamppailin jälleen painonpudotuksen kanssa ja yhtenä päivänä ajattelin, miksi kamppailen kehoani vastaan. Miksen vain mene samaan suuntaan kehoni kanssa? Lopeta toteuttamasta omaa agendaani ja vain kuuntele kehoani. Ja näin teinkin – hiljalleen pääsin lähemmäs todellista kehoani. Luonnollista itseäni, ei pakotettua”, Liza tiivistää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?