Vain 4 liikettä: Tehokas kotitreeni, jolla saat kroppasi tikkiin nopeasti

Tämä neljän liikkeen HIIT-treeni sopii sekä aloittelijalle että edistyneemmälle kuntoilijalle ja kasvattaa kuntoa nopeasti.

HIIT (high intensity interval training) on kovaa intervalliharjoittelua, jolla saa nopeasti tuloksia lyhyillä mutta kovilla treeneillä. Vartissa voit saada samat tulokset kuin tunnin lenkillä.

HIIT saa aineenvaihdunnan hyrräämään täysteholla, ja kun hetken jaksaa painaa täysillä, lähtee rasva nopeasti palamaan, voima ja kestävyys kasvuun ja kunto nousuun.

Fysioterapeutti ja personal trainer Riikka Ilmivalta Virkisteristä näyttää treenin, jonka voi tehdä kotona ilman välineitä.

Aloittelija: Tee 10 kertaa jokaista liikettä ja pidä 5 liikkeen jälkeen tauko. Toista kierros 2 kertaa.

Edistynyt: Tee 20 sekuntia yhtä liikettä, lepää 10 sekuntia ja jatka seuraavaan. Toista kierros 2 kertaa.

Katso suoritusohjeet yllä olevalta videolta.

1. Jalat ilmassa yhteen

Seiso kyykyssä jalat harallaan. Hyppää ilmaan ja tuo jalat yhteen. Palaa lähtöasentoon.

2. Syväkyykystä lankkuun

Asetu leveään syväkyykkyyn, tuo kädet eteen yhteen. Kumarru eteen ja tuo kädet lattialle punnerrusasentoon. Hyppää jalat taakse lankkuun. Ponnista jaloilla takaisin lähtöasentoon.

3. Hiihtohyppy

Asetu askelkyykkyyn. Hyppää ilmaan ja vaihda alas tullessa jalat toisinpäin. Polvi koskettaa kevyesti lattiaa, kädet vauhdittavat hyppyä.

4.Punnerrus ja kosketus olkapäähän

Asetu punnerrusasentoon polvet irti lattiasta. Punnerra, irrota käsi ja kosketa sillä vastakkaista olkapäätä. Punnerra uudestaan ja kosketa toista olkapäätä. Kavenna jalkojen leveyttä, kun kaipaat lisähaastetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?