1. Anna tekstille vivahdetta
Lihavointi, kursivointi ja tekstin yliviivaaminen onnistuvat myös Whatsappissa, kun muotoilua kaipaavan tekstiosuuden alkuun ja loppuun lisää erikoismerkit, kertoo Cnet, joka listasi käteviä, vähän piilossakin olevia Whatsapp-sovelluksen ominaisuuksia.
Lihavointi onnistuu lisäämällä sanan ympärille asteriskit (*lihavointi*), kursivointi alaviivat (_kursiivi_) ja yliviivaus lisäämällä aaltoviivat eli tildet (~yliviivaus~).
2. Selvitä, kenen kanssa viestittelet eniten
Jos tilastot Whatsapp-ystävistäsi kiinnostavat, kannattaa kurkata Asetukset-valikon alla olevaa kohtaa Datan ja tallennustilan käyttö (iOS-käyttöjärjestelmässä). Sen alla olevasta Muistin käyttö -kohdasta löytyy lista kontakteistasi siinä järjestyksessä, kuka on lähetellyt sinulle eniten kuvia ja viestejä.
Kun kontaktin tiedot avaa, saa tarkemman erittelyn esimerkiksi viestien, kuvien ja videoiden määrästä.
Android-puhelimissa samat tiedot löytyvät, kun menet Asetukset > Keskustelut > Keskusteluhistoria > Lähetä sähköpostilla. Keskusteluketjut menevät kokojärjestykseen eniten tilaa vievästä pienimpään.
3. Tsekkaa tarkemmin, milloin viesti on lähetetty ja luettu
Siniset lukukuittausmerkitkin kertovat jo paljon, mutta jos haluaa tietää tarkemman kellonajan, iPhonessa se onnistuu pyyhkäisemällä viestin kohdalla vasemmalle. Androidissa viestiä pitää painaa pitkään, ja tiedot löytyvät näyttöön ilmestyvän valikon info-kuvakkeen takaa.
4. Hiljennä keskustelut
Jos jatkuva ilmoitusten kilahtelu rassaa hermoja, keskustelun voi hiljentää iPhonessa ensin avaamalla keskusteluketjun ja painamalla sitten kontaktin nimeä ruudun yläreunassa. Avautuvasta valikosta löytyy Mykistä-toiminto. Androidissa riittää keskustelun painaminen pitkään, minkä jälkeen pitää vielä painaa mykistyskuvaketta (kaiutin, jonka yli on vedetty viiva).
5. Piilota käyntisi ja viestien lukeminen
Jos et halua muiden näkevän, milloin olit viimeksi paikalla, tiedon voi piilottaa – tosin silloin et itsekään näe muiden paikallaolotietoja. Avaa Asetukset ja valitse sieltä Tili > Tietosuoja > Viimeksi paikalla.
Myös viestien lukemistiedot voi piilottaa keskustelukumppaniltaan, mutta silloin tiedot menettää myös itse. Samaisen Tietosuoja-valikon alta löytyy Lukukuittaukset-asetus.
6. Estä kuvia tallentumasta automaattisesti
Whatsappissa vastaanottamasi kuvat tallentuvat automaattisesti puhelimen kuvakirjastoon. Sen voi estää iPhonen asetuksissa Keskustelut-kohdassa. Ota sieltä Säilytä saapunut media -ominaisuus pois päältä. Androidista ominaisuus vielä puuttuu.
7. Vaihda jokaiselle eri viestiääni
Jokaiselle kontaktille voi asettaa oman merkkiäänen, jotta tietää pelkästä äänestä, kuka viestittelee. Napauta iPhonessa kontaktin nimeä, kun keskustelu on auki, ja mene kohtaan Mukautetut ilmoitukset. Androidissa sama onnistuu avoimen keskusteluketjun valikkokuvakkeesta (kolme pistettä oikeassa ylänurkassa) ja valitsemalla Ryhmän tiedot / Näytä yhteystieto ja sen jälkeen Mukautetut ilmoitukset.
8. Tallenna viestiketju
Jos keskustelun haluaa tallentaa, se onnistuu iPhonessa samaisesta valikosta, joka aukeaa, kun painaa kontaktin nimeä keskustelun yläreunassa. Vie keskustelu -kohdassa voi valita, haluaako tallentaa keskustelun liitteineen vai ilman. Androidissa sama onnistuu keskustelun lisävalikosta (kolme pistettä), valitsemalla Lisää > Lähetä sähköpostilla.
9. Käytä sovellusta tietokoneella
Whatsapp toimii myös tietokoneella osoitteessa web.whatsapp.com, kunhan on ensin ottanut toiminnon käyttöön puhelimen sovelluksessa. Se onnistuu asetuksissa kohdassa WhatApp Web / työpöytäohjelma. Tarkemmat ohjeet löytyvät esimerkiksi täältä.
Lue myös:
Saitko puhelun tuntemattomasta numerosta? Teinien kikka auttaa selvittämään sen ilmaiseksi
Kirjoitatko sinäkin näin netissä? Tälle keski-ikäiselle tavalle nuoret nauravat