Hyvä olo

Kauniit eläinlääkäriopiskelijat riisuivat tyttökalenteriin – alusasuissa possujen keskellä

Julkaistu:

Helsingin eläinlääketieteellisen naisopiskelijat jatkoivat edellisten vuosikurssien perinnettä Vetladies-tyttökalenterista.

Puuhanainen Amanda Hooli kertoo mukaan lähteneen valtava määrä ihmisiä, ja projektin parista löytyi puuhaa jokaiselle kiinnostuneelle: oli se sitten kameran edessä, sponsorivastaavana tai vaikka meikkaajana.


– Monet olivat myös valmiita lainaamaan lemmikkejään kuvauksiin.

Vetladies halusi antaa näkyvyyttä muillekin eläinlajeille perinteisten kissojen ja koirien rinnalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nimenomaan tuotantoeläimet ovat läsnä todella monen eläinlääkärin työnkuvassa, joten päätimme nostaa ne valokeilaan. Samalla keksimme, että tuotantoeläimistähän saisimme hyvän ja ajankohtaisen hyväntekeväisyyskohteen, Hooli selittää.


– Nykyiset trendit halpuuttaa kotimaisia tuotteita eivät tue samaan aikaan kasvavaa vaatimusta onnellisista tuotantoeläimistä. Suomalainen tuotantoeläin voi hyvin ja siksi haluamme, että jatkossakin voimme saada kotimaassa tuotettuja elintarvikkeita.

Yksi kalenteriin kuvatuista on 23-vuotias Nea Aminoff, joka poseerasi Emilia Lavosen kanssa possujen keskellä sikalassa. Kuvaustilannetta hän kuvailee hauskaksi.

– Se oli erilaista, mihin ennen olen lähtenyt. Hassu fiilis ottaa vähän vaatteita pois ja lähteä sitten sikalan puolelle. Isäntä tuli vastaan ja käteltiin ja naurettiin, että tällaisissa asuissa harvemmin ollaan sikalassa.

– Possut olivat oikein innoissaan, kun tuli vähän virikettä päivään.


Aminoff toivoo kalenterin kannustavan siihen, että tuotantoeläimet voisivat hyvin.

– Onnellinen eläin on myös hyvin tuottava eläin, hän muistuttaa.

Tyttö- ja poikakalenterit saavat yleensä positiivisten kommenttien ohella kritiikkiä. Aminoff muistuttaa, että kaikki ovat vapaaehtoisesti mukana.

– Olemme hyvällä asialla emmekä halua kenellekään mielipahaa, vaan viedä hyvää asiaa eteenpäin.

Kalenterin tuotto lahjoitetaan kolmelle suomalaiselle tuotantoeläintilalle, jotka voivat lähteä mukaan Vetladiesin sivujen kautta.Vetladiesin kalenteri on tehty yhteistyössä Oulun lääketieteen miesopiskelijoiden kalenterin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt