Maija, 19, rikkoo ennakkoluuloja ja tähtää Suomen ensimmäiseksi Down-malliksi

Maija Mattila haaveili mallinurasta jo lapsuudessaan.

16.8.2016 18:43

19-vuotias Maija Mattila on kuin kuka tahansa nuori nainen: hänen tavoitteensa on menestyä mallimaailmassa. Unelmia ei hidasta Downin syndrooma, vaan Maija on jo käynyt useilla valokuvaajilla mallikuvissa.

Maija kävi Radio Aallon Joonas Vuorelan haastateltavana äitinsä Anna-Erikan kanssa. Haastattelussa hän kertoi, kuinka on haaveillun mallinurasta jo pienestä pitäen. Mallikollegoista hän ihailee Polina Hiekkalaa.

Ennen ensimmäisiä kuvauksia, ja jotta mallihaave toteutuisi, Maija laihdutti toistakymmentä kiloa. Laihdutusurakka kuulostaa hurjalta, mutta kotijoukot olivat mukana haasteessa.

– Äiti on sellainen ruokapoliisi, että sen täytyy aina vahtia mun syömistä, Maija vitsaili Radio Aallon haastattelussa.

Maailmalla ei ole uusi asia, että kaunis nuori Down-nainen hakeutuu mallialalle. Australialainen Madeleine Stuart ja yhdysvaltalainen Jamie Brewer ovat jo esiintyneet catwalkilla – muun muassa New Yorkin muotiviikoilla.

Hermo tiukilla

Äiti on seurannut unelmien tavoittelua läheltä ja tukee tytärtään, vaikka usko on välillä ollut koetuksella.

– Olisiko tästä pari vuotta aikaa, kun oli hermo niin tiukilla homman kanssa. Ajattelin, että täytyy pudottaa tämä tyttö maan pinnalle, Anna-Erika Mattila kertoo haastattelussa.

Äiti kertoo joutuneensa käymään vakavan keskustelun itsensä kanssa asiasta. Perheen muut lapset ovat saaneet tavoitella haaveitaan ja heitä on tuettu, joten miksi Maija olisi poikkeus?

– Jouduin käymään vakavan keskustelun itseni kanssa, äiti myöntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?