Psykologi listaa 6 yleisintä unta ja niiden merkitykset – tämä uni toimii varoitusmerkkinä - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Psykologi listaa 6 yleisintä unta ja niiden merkitykset – tämä uni toimii varoitusmerkkinä

Unissa käsitellään asioita, jotka vaivaavat hereillä ollessa.

Julkaistu: 22.3.2016 8:22

Kukapa ei olisi joskus nähnyt unta, jossa on alasti julkisella paikalla. Mitä ne merkitsevät?

Unien tulkinta kävi kuumimmillaan joitakin vuosia sitten, mutta nykyään harva ryntää selaamaan unikirjaa nähtyään kummallista unta.

Independent pyysi kuitenkin psykologi Ian Wallacea listamaan ihmisten nykyään yleisimmin näkemät unet – sekä niiden merkitykset ja tavat, joilla uniin tulisi reagoida.

Wallace on tulkinnut yli 30 vuoden uransa aikana Independentin mukaan peräti yli 150 000 unta.

1. Sinua jahdataan

Merkitys: Elämässäsi on jokin asia jonka haluaisit kohdata tai selvittää, muttet tiedä miten.

Mitä tulisi tehdä: Selvittämätön asia on usein mahtava mahdollisuus toteuttaa itseäsi. Vaikka uni saattaa tuntua pelottavalta, jahtaajat yrittävät todellisuudessa saada sinua ymmärtämään omat, piilossa olevat kykysi.

2. Hammas irtoaa

Merkitys: Hampaat symbolisoivat sitä, kuinka itsevarmaksi ja voimakkaaksi tunnet itsesi, joten jokin tilanne saa itseluottamuksesi murenemaan.

Mitä tulisi tehdä: Yritä rauhallisesti miettiä asiaa, ja näe se haasteena sen sijaan, että tulkitsisit tilanteen tekevän sinut voimattomaksi.

3. Et löydä vessaa

Merkitys: Vessoja käytetään vastaamaan perustarpeisiimme, joten elämässäsi on käynnissä tilanne, jossa koet haastavaksi ilmaista selkeästi omia tarpeitasi.

Mitä tulisi tehdä: Uni toimii eräänlaisena varoitusmerkkinä siitä, että omat halusi ja tarpeesi ovat jäämässä muiden toiveiden ja mielipiteiden alle. Käytä enemmän aikaa omiin tarpeisiisi paneutumiseen.

4. Olet alasti julkisella paikalla

Merkitys: Klassikkouni kuvastaa sitä, että jokin tilanne tai asia elämässä saa meidät haavoittuvaisiksi ja suojattomaksi.

Mitä tulisi tehdä: Vaikka se voi olla noloa tai vaivaannuttavaa, joskus vain täytyy avautua muille, jotta he voivat nähdä todelliset kykysi.

5. Et ole valmistautunut kokeeseen

Merkitys: Kokeilla mitataan kykyämme suoriutua, joten tämä tarkoittaa sitä, että tarkastelet kriittisesti omaa suoriutumistasi.

Mitä tulisi tehdä: Sen sijaan, että jäisit pyörittelemään itsearviointeja pääsi sisällä, tulisi sinun hyväksyä omat vahvuutesi ja saavutuksesi ja iloita niistä.

6. Putoaminen

Merkitys: Jos tunnet putoavasi unessa, tarkoittaa se sinun takertuvan liian tiukasti johonkin tiettyyn tilanteeseen elämässäsi. Sinun tulisi rentoutua ja päästää siitä irti.

Mitä tulisi tehdä: Kontrollin menettämistä ei pitäisi pelätä. Joskus täytyy vain luottaa itseensä ja muihin ja antaa asioiden löytää itsestään omat uomansa.

Millaisia unia näet useimmiten? Miten olet tulkinnut niitä, vai uskotko lainkaan unitulkintaan? Keskustele.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?