Hyvä olo

Napsi suomalaista superfoodia: ”Parhaimmillaan suoraan varvusta mutta myös mustikkamaidossa”

Julkaistu:

Karita Tykkää
Mustikalla on monia terveysvaikutuksia, mutta ennen kaikkea se maistuu taivaalliselta.
Olin keräämässä sieniä ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Reissu kesti kauan, sillä kädet olivat jatkuvasti mustikkapuskissa. Suu ja sormet sinisinä sain mieheni kanssa kerättyä pari litraa kantarelleja ja mahan täyteen mustikoita.

Metsät ammentavat meille mustikoita näin loppukesän alkaessa. Rakastan marjoja ja ilokseni huomasin niitä tulevan tänä vuonna runsaasti.

Siitä lähtikin ajatus jakaa helpon ja herkullisen mustikkajuoman resepti, jonka olen tehnyt Hyvää huomenta -kirjaani. Tätä juomaa on ihana nauttia mökin terassilla, laiturin nokassa tai ottaa vaikkapa mukaan termoskannuun kesäretken herkuksi.


Mustikalla on monia terveysvaikutuksia, joista yksi on niiden sisältämät antioksidantit. Ne suojaavat solujamme ennenaikaiselta vanhenemiselta. Mustikan ravintoaineet ja kuidut tukevat terveyttä monella tapaa, ja niitä kannattaakin nauttia päivittäin.

Mustikoita on helppo käyttää monin eri tavoin vaikkapa smoothieissa, kakuissa, vanukkaissa, puurojen kera, salaateissa ja jäätelöissä. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, mustikan maku kun taittuu moneen. Parhaimmillaan ne ovat mielestäni aina metsässä, suoraan mustikanvarvusta nautittuna.

Mustikkamaitoon voit käyttää mitä tahansa mieleistäsi maitoa, mutta itse käytän yleensä kotona tehtyä mantelimaitoa. Viime viikolla jaoin reseptini mantelimaitoon, joten voit käydä kurkkaamassa ohjeen edellisestä palstakirjoituksestani. Makeutan mantelimaidon yleensä isoilla tuoreilla taateleilla ja lopputulos on herkullinen.


Mustikkamaitoherkku on vegaaninen, gluteeniton, maidoton, munaton, ilman prosessoituja sokereita ja täynnä herkullista makua.

Voit valmistaa sen sekoittamalla osan mustikoista ja mausteet maitoon sauva- tai tehosekoittimella, tai jättää kaikki mustikat kokonaisiksi ja sekoittaa ainekset yhteen kannussa tai lasissa.

Tämä nopea juoma maistuu vauvasta vaariin, ja juomaa on helppo muokata oman maun mukaan. Kannattaa kokeilla!

Mustikkamaito

(yhdelle tai kahdelle nautiskelijalle)

3 dl mantelimaitoa tai muuta mieleistäsi maitoa

2 dl mustikoita

¼ tl vaniljaa

¼ tl kanelia

+ ripaus kardemummaa, jolloin saat mustikkapiiraan maun juomaan. Voit myös lisätä mieleistäsi makeuttajaa jos tarve.

Sekoita maito, mausteet ja ½ dl mustikoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta, kuten hunajaa.

Kaada kulhoihin tai laseihin ja annostele päälle kokonaiset mustikat.

Nauti kylmänä.


Mustikkakesä on vasta aluillaan ja pääsemme iloksemme herkuttelemaan jälleen luonnon runsailla antimilla. Kokeile tätä ihanaa mustikkaista reseptiä ja nauti suomalaisista supermarjoista. Lisää kesäisiä reseptejä löydät Raakaa ja makeaa sekä Hyvää huomenta -kirjoistani ja SuperLemon-blogistani.

Marjaisia herkkuhetkiä kesään!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt