Nämä 3 keinoa säästävät sinut hyttysenpistoilta juhannuksena – toiset 3 tapaa voit todellakin unohtaa - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Nämä 3 keinoa säästävät sinut hyttysenpistoilta juhannuksena – toiset 3 tapaa voit todellakin unohtaa

Toiset hyttyskonsteista ovat kokeilun arvoisia, toisista ei ole apua ollenkaan.

19.6.2015 15:46

Prevention-sivusto listasi Floridan yliopiston hyttysasiantuntijan Jonathan Dayn avulla tapoja, joilla hyttysiä voi yrittää karkottaa.

Näitä keinoja kannattaa kokeilla:

1. Puhalla pois

Hyttysillä on vaikeuksia lentää pienessäkin tuulenvireessä. Jos et voi sijoittaa itseäsi tuuliselle paikalle, sijoita tuuletin sinne, missä olet. Tuuletin kannattaa asettaa puhaltamaan lähelle lattiaa, sillä hyttyset lentävät usein hyvin matalalla – nimenomaan tuulta välttääkseen.

2. Ota rennosti

Hyttyset suunnistavat kohteensa luo hiilidioksidin avulla. Mitä enemmän hiilidioksidia, sitä enemmän hyttysiä. Ja mitä enemmän sykkeesi nousee, sitä enemmän kehosi tuottaa hiilidioksidia.

Kaikenlainen liikkuminen, mutta myös alkoholin juominen, suolaisten ruokien syöminen, ylipaino ja raskaana oleminen nostavat sykettäsi. Yritä ottaa mahdollisuuksiesi mukaan rennosti hyttyset välttääksesi.

3. Pukeudu paksusti

Ihanteellisella kesäsäällä tämä neuvo voisi tuntua tuskaiselta, mutta tänä juhannuksena voit helposti panssaroitua itikoita vastaan paksuilla vaatteilla. Ainakaan hyttyset eivät pysty pistämään vähänkään paksumman kankaan läpi, joten kädet ja sääret saa suojattua vaatteilla nopeasti ja varmasti.

Toimiiko perinteinen juhannuskoriste sinun terassillasi?

Nämä kikat voit unohtaa:

1. Hiero suuvettä iholle

Väitetään, että suuvesi voisi auttaa pitämään hyttyset kaukana iholta, koska siinä on eukalyptusta, kuten monissa hyttyskarkotteissakin. Tutkimusten mukaan suuvedellä läträämisestä ei kuitenkaan ole hyötyä.

2. Luota ääniaaltoihin

Monenmoisia ultraäänilaitteita ja puhelinapplikaatioita markkinoidaan nykyään hyttysten hämääjinä. Osa niistä imitoi esimerkiksi sudenkorennon ääntä, joka karkottaisi hyttyset pois. Artikkelin mukaan ne eivät kuitenkaan toimi todellisuudessa.

3. Sytytä tuoksukynttilä

Vaikka erilaisten tuoksukynttilöiden sisältämät öljyt saattavat olla luonnollisia hyttyskarkotteita, kynttilänä ne eivät välttämättä toimi kovin hyvin. Myöskään hyttyssavu ei välttämättä tehoa.

Hyttysiä karkottavan aineen pitäisi sijaita sinun ja itikan välissä, ja jos se leijuu vain yläilmoissa, jalkasi ovat täysin suojattomat. Dayn mielestä kynttilöihin ei kannata luottaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?