Hyvä olo

Raikkaat herkut kuuluvat Karitan juhannusjuhlaan – ota talteen 5 drinkkivinkkiä!

Julkaistu:

Juhannusjuoma
Juhannuspöydän kruunaa herkullinen juoma, jonka voit halutessasi tehdä myös alkoholittomana.
Lauantaina vietetään valon ja keskikesän juhlaa – juhannusta. Juhannuskokot sytytetään ja valvotaan yöttömänä yönä.

Myös erilaiset juoma- ja ruokaherkut kuuluvat iltaan. Jos sää sallii, grilli käy kuumana ja tarjoilu nautitaan ulkona. Juomana tarjoillaan erilaisia raikkaita juomia. Näin on myös omalla kohdallani tänäkin vuonna. Juhlaani kuuluu runsaasti erilaisia raikkaita tuoreherkkuja, hedelmiä ja kasvis- ja kalaherkkuja grillin uumenista.

Juomana raikkaiden yrtti- ja kasvisvesien rinnalla kulkevat myös muutamat raikkaat drinkit.

En ole mikään drinkkiekspertti, mutta onnekseni tuttavani ovat kirjoittaneet aiheesta pienen ihastuttavan DRANK juomaehdotuksia -kirjan. Vihkosesta löytyy Kirsikka Simbergin ja Taika Mannilan kokoamana heidän suosikkijuomansa jääteestä Belliniin.

Kyselin Kirsikalta, mitä hän suosittelisi juhannusjuhlaan, ja kaksi reseptiä nousi heti esiin: Aurora Bellini ja Alkudrinkki. Tänään jaan nuo herkulliset drinkkireseptit myös teille.

Laitan kylkeen myös alkoholittomat drinkkireseptini, joita voi tarvittaessa terästää vaikkapa kuohuviinillä tai tilkalla laadukasta vodkaa. Niiden lisäksi kerron raikkaan mielidrinkkini Aperol Spritz -reseptin.

Reseptejäni suolaisiin ja makeisiin tuoreherkkuihin löydät SuperLemon-blogistani ja kirjoistani.

Toivotan kaikille iloista ja herkullista juhannusta!


Alkudrinkki (Drank)

yhdelle
  • 2 cl Vana Tallin -likööriä
  • kuohuviiniä
Kaada tilkka likööriä kuohuviinilasiin ja täytä lasi sitten kylmällä kuohuviinillä. Koristele juomat karhunvatukoilla.


Aperol Spritz

yksi annos
  • 3 osaa kuohuviiniä
  • 1 osa Aperolia
  • soodaa
  • appelsiiniviipaleita
  • jäitä
Kaada jalalliseen viinilasiin Prosecco-kuohuviiniä, Aperolia ja soodaa. Lisää runsaasti jäitä ja viipaloitua appelsiinia. Sekoita ja tarjoile.

Rosmariini-kurkkudrinkki

neljälle
  • kolme kurkkua
  • yksi sitruuna
  • yksi omena
  • rosmariinia ja jäitä
Mehusta kurkku, sitruuna ja omena. Kaada lasiin jäiden päälle ja laita muutama rosmariinin oksa lasiin. Anna maustua hetki ja nauti.

Viileä viinirypäledrinkki

neljälle
  • 10 dl viinirypäleitä
  • ½ sitruunaa
  • 1–2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 5 dl soodavettä
  • jäitä
Mehusta viinirypäleet ja sitruuna. Tummat ja makeat viinirypäleet sopivat tähän reseptiin parhaiten. Sekoita blenderissä joukkoon hunaja ja kaada lopuksi joukkoon soodavesi. Kaada laseihin jäiden päälle ja nauti.

Voit myös pakastaa viinirypäleitä ja koristella niillä valmiin juoman.


Aurora (Drank)

kahdeksalle
  • 7 keltaista aprikoosia
  • kuohuviiniä
  • ½ tl ruusuvettä tai kuivattuja ruusunkukkia
  • jäitä
Soseuta aprikoosit tehosekoittimessa, ja jos käytät ruusuvettä, annostele se soseen sekaan. Lusikoi seos lasien pohjalle ja kaada päälle kuohuviiniä. Tee se varovasti, sillä tämä juoma kuohahtaa ensin voimakkaasti. Lisää jääpalat ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt