Suomalaismiehellä pullotti tahattomasti housuissa aurinkorannalla: ”Selkä paloi, kun ei voinut kääntyä

Julkaistu:

Erektiot
Kolme miestä kertoo, kuinka yllätys housuissa on hetkellisesti haitannut heidän arkielämäänsä.
Aatami etsii Eevaa -nakudeittiohjelma on herättänyt erityisesti sosiaalisessa mediassa, paljon keskustelua alapään asioista. Koska sinkut etsivät seuraa alasti, on ihmetelty, ovatko sinkkumiesten tahattomat erektiot mahdollisesti aiheuttaneet kiusallisia tilanteita ohjelman kuvausten aikana.

Tahattomat erektiot ovat nimittäin monien miesten arkipäivää. Kolme suomalaismiestä kertoo, miten erektio väärällä hetkellä ja väärässä paikassa on vaikeuttanut hetkellisesti heidän elämäänsä.

Matti, 34, joutui kerran viettämään aikaa porealtaassa pidempään kuin oli kuvitellut. Miehellä oli alkanut tahattomasti seistä, ja hänen oli pakko odottaa tilanteen rauhoittumista.

– Eiköhän tuollaiset kuulu joka pojan elämään aina joskus – ja varsinkin nuoruudessa. Esimerkiksi teininä kuumotti istua höyrysaunassa kintut ristissä nuorten naisten vieressä, Matti muistelee.

Kun Matti oli myöhemmin vaihto-opiskelijana Espanjassa, hän jumittui rannalle pitkäksi aikaa tahattoman erektionsa vuoksi.

– Selkä paloi rannalla, kun ei sattuneesta syystä voinut kääntyä toisinpäin makaamaan. Lähinnä huvittavaa tai kiusallista tilanteessa, mutta nyt jälkeenpäin nuo sattumukset naurattavat, Matti kertoo ja naurahtaa.

Myös Riku, 27, tunnustaa joutuneensa samankaltaisiin tilanteisiin.

– Minulle on käynyt niin, että en ole kehdannut jäädä bussista oikealla pysäkillä pois stondiksen takia. Myös uima-allasreissu on venähtänyt samasta syystä.

Riku vahvistaa myös, että miesten tahattomien erektioiden kulta-aika on teini-ikä.

– Silloin myös aamustondikset ovat olleet noloja ja pakottaneet jäämään sänkyyn. Sen vuoksi olen myöhästynyt koulusta ja saanut varmaan aikaan epäilyksiä kanssaihmisissä.

Niin myös Jussilla, 30, on tahattoman kiihottumisen kokemuksia julkisissa liikennevälineissä.

– On noloa, jos tahaton stondis iskee eikä millään ole lähteä pois. Useamman kerran olen joutunut seisokin kanssa poistumaan bussista, Jussi kertoo.

Entä miten naiset suhtautuvat, jos huomaavat miehellä seisovan esimerkiksi työpaikalla?

Vauva.fi -sivuston keskustelupalstalla esitetty kysymys on herättänyt keskustelua. Osa keskustelijoista pitää kysyjää pervona. Osa taas vakuuttaa, että tahaton seisokki työpäivän aikana ei haittaa.

– En siis edes huomaisi, jos seisoisi. Jos minun edessäni seisoisi, pitäisin varmaan aika imartelevana, pohtii nimimerkki ”ei kyllä ole tapana katsoa työkavereiden etumusta”.

– Valitettavasti en kyllä pääse huomaamaan mahdollisia tilanteita yleensä, koska en pahemmin tohdi katsella työaikana miesten etumuksia, kommentoi nimimerkki ”ei todellakaan haittaa”.

Erektio voi tulla jännittämisestäkin

Tohtori.fi -sivustolla erektio määritellään sukupuolielimen (siittimen tai häpykielen) paisumiseksi ja jäykistymiseksi verimäärän lisääntyminen takia.

Väestöliiton mukaan erektio tarkoittaa peniksen jäykistymistä esimerkiksi seksuaalisen kiihottumisen seurauksena. Erektiossa peniksen sisällä olevat kolme erillistä paisuvaiskudosta täyttyvät verellä, jolloin penis jäykistyy. Silloin se myös pitenee, paksuuntuu ja kovenee.

Erektio ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että haluaisi tai ajattelisi seksiä. Väestöliiton mukaan erektio voi tulla monesta syystä: paitsi seksuaalisesta asiasta myös peniksen hankaantumisesta housuihin, pelästymisestä, jännittämisestä, kylmästä, kuumasta ja kovasta virtsaamisen tarpeesta.

Öisten ja aamuisten erektioiden tehtävä on pitää huolta peniksestä ja sen toimintakyvystä: erektiot pitävät siittimen paisuvaiskudoksen ja verenkierron kunnossa. Ne ovat merkki siitä, että penis toimii eli veritiehyet ovat kunnossa.

Nukkumisen aikana syntyvät erektiot voivat tulla ilman fyysistä stimulaatiota tai eroottisia unia. Miehet saavat erektion tai erektioita yleensä REM-unen aikana. Koska ihminen herää useimmiten juuri REM-unen jälkeen, miehellä voi silloin olla penis jäykistyneenä.

Erektioon osallistuvat muun muassa keskushermosto, autonominen hermosto, siittimen valtimot ja laskimot, paisuvaisen sileä lihaksisto, iso joukko solunsisäisiä välittäjäaineita sekä lantiopohjan lihakset.

Keskustele tässä mahdollisista omista kokemuksistasi ja kommelluksistasi erektioon liittyen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt