Pääseekö havaijilaisella hieronnalla transsiin? IS testasi maailman hurjimman hieronnan!

rac

Julkaistu:

KATSO VIDEO!
Havaijilaista Lomi Lomi Nui -hierontaa pidetään mahdollisesti maailman vaativimpana hierontatekniikkana. Havaijilla päiväkausia kestävät voimakkaat hierontasessiot, jotka sisältävät chanttausta, musiikkia ja tanssia vievät hierottavan kohti transsitilaa. Hieronnan jälkeistä olotilaa kuvaillaan jopa ”uudelleensyntymiseksi”.
- Saat toivoa jotain, lupaa Dagmara Ka Pua Mele Aloha Saarinen Havaijikeskuksessa.

Saarinen, joka on yksi harvoista länsimaisista Lomi Lomi Nui -hieronnan opettajista, toi Havaijilaisen hieronnan Suomeen viime keväänä.

Hieronnan alkuun Dagmara kysyy hyvinkin tarkasti, onko minulla mitään vammoja, miten olen syntynyt ja oliko synnytyksessä ongelmia. Taustalla on havaijilainen uskomus, että kaikki mitä tapahtuu ihmisen mielessä, kuten aiemmat elämänkokemukset  ja traumat, varastoituvat ihmisen kehoon.

Dagmara varoittaa, että hieronta aiheuttaa usein voimakkaita fyysisiä ja emotionaalisia reaktioita. Reaktiot voivat olla jopa itkunpurkauksia tai kehon hallitsematonta tärinää.

Havaijilainen hieronta ei ole pelkästään fyysistä hierontaa, vaan länsimaisesta hieronnasta poiketen siihen sisältyy rituaali. Havaijilaiset itse käyvät hieronnassa elämän käännekohdissa, silloin kun he haluavat muutosta elämäänsä, heillä on ongelmia tai kysymys, johon he hakevat vastusta.

Alun perin hierontaa antoivat papit ja parantajat, joiden kerrotaan tunteneen salaisia ja pyhiä tapoja vapauttaa kehossa olevia jännityksiä ja energian virtausta siten, että fyysinen, henkinen ja emotionaalinen parantuminen pääsi tapahtumaan. Havaijilaiset uskovat, että kun kehossa olevat energian tukokset vapautetaan, on mahdollista tehdä hyviä päätöksiä ja valintoja elämässä ja elää hyvä elämä.

Hieronta alkaa Dagmaran voimakkaalla, laulua muistuttavalla chanttauksella, jonka aikana oma toive esitetään. Hieronta suoritetaan lämpimällä öljyllä. Se sisältää toistuvia, harmonisia ja pitkiä liikkeitä, joista osa on hyvin nopeita ja osa hyvin hitaita. Hierontarituaali on tarkasti määritelty joka ikiseen askeleeseen, jonka hieroja ottaa pöydän ympärillä. Dagmara tehostaa voimakasta hierontaa omalla hengityksellään ja chanttauksella.

Ajatusten keskittäminen toiveeseen, chanttaus ja varmat liikkeet vievät jo hieronnan ensi hetkistä alkaen kehon ja mielen toiselle tasolle kuin klassisessa hieronnassa. Mieleen alkaa tulvia hieronnan aikana muistoja kaukaa menneisyydestä. Hyvinkin syvälle menevässä hieronnassa kehosta löytyy vanhoja vammoja, joiden olemassaolon on jo unohtanut. Dagmara ei päästä niitä helpolla, vaan jatkaa kipukohtien ja lihaslukkojen parissa kunnes ne antavat periksi.

Kerroin Dagmaralle hieronnan alussa, että jalkani on murtunut pahasti pitkä aika sitten, mutta jalka on parantanut niin hyvin, etten edes muista kumpi jalka murtui. Hieronnan aikana jalka "muistaa" vielä vanhan vamman ja on edelleen samasta kohdasta hyvin jännittynyt. Myös lantioon tuntuu jääneen pysyvä muistijälki vaikeasta synnytyksestä.

Havaijilaisessa hieronnassa käsitellään lihasten lisäksi niveliä. Useat liikkeistä ja tekniikoista ovat minulle aivan uusia, eikä niitä käytetä klassisessa urheiluhieronnassa. Olkapää, jossa on myös vanhoja vammoja ja krooninen jännitystila, avautuu manipulaatiossa rutisten. Myös lanteet avautuvat hiukan hurjiltakin tuntuvilla tekniikoilla.

Ottamani kahden tunnin hieronta on havaijilaisittain vielä lyhyt ja ensimmäisellä kerralla ei Dagmaran mukaan edes hierota kovin voimakkaasti tai mennä kovin syvälle. Hieronta oli itselleni hyvin miellyttävä kokemus sekä fyysisesti että psyykkisesti. Olo sen jälkeen oli todellakin äärimmäisen rentoutunut ja hitaastikin pystyyn noustessa ensimmäiset askeleet ovat haparoivia kuin vastasyntyneellä vasalla.

Entäpä pääsikö hieronnassa transsiin? En yhtään epäile, etteikö siinä pääsisi. Itse en kuitenkaan hakenut hieronnasta transsia enkä sitä myöskään saanut: en ole sitä tyyppiä, joka kovin helposti heittäytyy tai rentoutuu täysin.

Mitä taas sain, oli ainutlaatuinen kokemus, joka kannattaa kyllä mielestäni laittaa ainakin kerran elämässä kokeiltavien asioiden listalle. Saatan myös ottaa sen säännölliseksi tavaksi – ainakin elämän käännekohdissa. 

Lisätietoja havaijilaisesta hieronnasta tästä.  

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt