Hyvä olo

Nuoren kahvilayrittäjän simppeli ohjenuora: 4 vinkkiä onnelliseen elämään!

Julkaistu:

Hyvät uutiset
- Hihi, mä olen aika onnellinen kyllä – niin moni eri asia tekee minut onnelliseksi, nauraa Maria Lönnqvist.
Parikymppiselle helsinkiläisnaiselle pysyvä onnellisuus on tila, joka on seurausta oman itsensä kuuntelemisesta. Vastoinkäymisetkin pystyy ottamaan parhaalla mahdollisella ja rakentavalla tavalla vastaan siten, kun ajattelee niiden olevan kasvupisteitä – voitettavissa olevia haasteita. Ja aina voi pyytää apua muilta, siten omiin kasvukohtiin saa myös muita näkökulmia.

- Onnellisuus on kiinni omasta päätöksestä. Siitä, että haluaako luoda tietoisesti omaan elämäänsä positiivisuutta vai negatiivisuutta ja sitten toimii sen mukaisesti, Lönnqvist kuvailee.

Suurta onnellisuutta Lönnqvist kokee siitä, että saa tehdä sitä, minkä kokee mielenkiintoiseksi. Aina leipomisesta sekä terveydestä kiinnostunut nainen teki itselleen 16-vuotislahjaksi raakakakun – ja on sillä tiellä yhä.

- Siinä hetkessä kaksi minulle merkittävää asiaa yhdistyi. Samalla kun aloin bloggaamaan raakaherkuista, lopetin negatiivisten uutisten seuraamisen, aloin lisätä hyvää elämääni ja tein muun muassa aarrekarttoja. Niiden avulla huomasin, että kaikki on maailmassa mahdollista, kunhan vain keskittyy niihin asioihin, joita haluaa elämäänsä, Lönnqvist kertaa.

Ja sitten asiat vain loksahtelivat kohdalleen. Bloggaamisen luonnollisen seuraus oli erilaisten reseptikirjojen tekeminen ja raakaruokakurssien pitäminen. Sitten raakaherkkujen tekeminen luomukahvilaan – ja nyt luomukirsikkana kakun päällä myös oman Raw Food Cafe Hymyn pyörittäminen yhdessä ystävän kanssa.

- On niin ihanaa tulla tähän omaan kahvilaan tai kursseille ja tavata aina niin mahtavia ihmisiä. Ja samalla saa huomata, että ihmiset on ihan liekeissä siitä mitä annan, ja itse saa niin paljon myös, Lönnqvist ihastelee.Itseään Lönnqvist kuuntelee koko ajan – ja tekee sitä, minkä kokee hyväksi. Tänäkin aamuna hän saattaa aloittaa päivänsä pomppimalla pinkillä trampoliinillaan, juoda lähdevettä – ja syödä aamiaiseksi sitä, mitä tekee mieli.

- Luonnossa liikkuminen on minulle myös tärkeä tapa rentoutua, säilyttää yhteys luontoon. Jos en käy ihan päivittäin, niin useampana päivänä viikossa kuitenkin. Villiyrttien kerääminen ja niistä ruuan tekeminen on myös tärkeää, Lönnqvist kertoo.


Marian vinkit onnelliseen elämään:


1. Hakeudu seuraan, jossa sinua kannustetaan. Niinä hetkinä, jolloin tuntee olevansa vähän hukassa, on niin ihanaa soittaa ihmiselle, joka kannustaa tekemään omia juttuja!

2. Käytä luovuuttasi, vaikka keittiössä. Siitä tulee ihana fiilis, kun tekee jotain herkullista ruokaa ja sitten vielä saa tarjota sitä jollekin, josta tykkää valtavasti!

3. Tee sitä, mikä tuntuu hyvältä. Jos tuntuu, että on allapäin, kannattaa kuunnella itseään ja tehdä juuri sitä tai mennä juuri sinne, minne sydän sanoo. Se voi olla jotain pientä tai hupsuakin. Ei aina tarvitse lähteä ensimmäisenä maailmaa valloittamaan.

4. Syö raakasuklaata! Ravinnolla on niin iso merkitys, että itselleen kannattaa tarjota vain parasta!


Raakasuklaa:


100 g kaakaovoita raastettuna
1 dl raakakaakaojauhetta
50 g kotimaista hunajaa
superjauhetta (esim. c-vitamiinipitoisia marjajauheita, voimauttavaa macaa, rakkautta lisäävää vaniljaa, virkistävää sitruunankuorta, kinuskinmakuista lucumaa tai mulperimarjoja)
rouhetta (esim. pähkinöistä, kuivamarjoista, mehiläisen siitepölystä)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe. Mausta raakasuklaa. Sekoita huolellisesti joukkoon hunaja ja mausteet. Maista ja lisää halutessasi makuja oman mieltymyksesi mukaan. Kuuntele mielitekojasi. Kaada suklaaseos konvehti- tai jääpalamuotteihin, tai levyksi laakealle astialle. Jähmetä suklaata pakastimessa 20 minuutin ajan. Nauti!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt