5 pientä muutosta, joilla itsetunto nousee nyt heti

Aina peiliin katsoessa ei tunnu maailman valtiattarelta. Näillä vinkeillä löydät sisäisen vapaaherrattaresi!

4.10.2013 6:03 | Päivitetty 4.10.2013 10:32

Doven tutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä tytöstä lopettaa itselleen rakkaiden asioiden teon sen vuoksi, että he eivät pidä itseään tarpeeksi kauniina siihen. Doven itsetuntolähettilääksi nimeämä Jess Weiner kertoi Glamourille keinot, joilla itsetunto kohoaa nyt eikä huomenna. 1. Rakasta sisäistä pikkutyttöäsi

Opi rakastamaan ja pitämään huolta siitä pienestä tytöstä, joka sisimmässäsi olet. Kiusattiinko sinua lapsena? Heittelivätkö pojat tyhmiä kommentteja ulkonäöstäsi? Nämä asiat saattavat yhä vaikuttaa tekoihisi ja käytökseesi. Käytä aikuisena oppimiasi keinoja tunteiden hallintaan ja paranna haavasi.

2. Opi sanomaan ei (tällä kertaa oikeasti)

Arvosta omaa aikaasi. Älä odota kotona ihastuksesi soittoa tai järjestä menojasi kavereidesi ja miehesi aikataulujen ympärille. Ihmiset, joilla on korkea itsetunto, osaavat laittaa itsensä ja tekemisensä etusijalle. Älä tee väkisin asioita, joista ei tule hyvä olo. 3. Älä keskity vain itseesi

Suuntaa huomiosi muihin asioihin, kun huomaat vellovasi itsesäälin syövereissä. Auta muita ihmisiä ja tee hyvää pyytämättä ja yllättäen. Muiden auttaminen saa paremmalle tuulelle, koska muita auttaessa oma paha mieli ei pääse pintaan. Samalla tulet muistuttaneeksi itseäsi siitä, mikä on oikeasti tärkeää.

4. Vietä aikaa rakkaiden kanssa

Pelkkää Facebookissa keskustelua ei lasketa yhteydenpidoksi eikä läheisten elämän etäältä seuraaminen Instagramista tee pitkällä tähtäimellä kellekään hyvää.

Laita tietokone kiinni ja lähde ulos. Tapaa, juttele, naura, halaa, rutista. Ole läsnä oikeasti. Rakkaiden ihmisten kanssa ajanviettämisen on tutkittu jopa kohottavan moraalia.

5. Mieti, millaisen jäljen jätät maailmaan

Vietätkö aikaasi stressaten siitä, näkyvätkö vatsamakkarat ja punoittaako ihosi? Ulkonäöstä huolehtimisen sijaan voisit välillä miettiä sitä, millaisen jäljen jätät maailmaan. Kuulostaa mahtipontiselle, mutta sitä kannattaa kokeilla.

Mieti, miten voisit haastaa itsesi nykyistä paremmin, kehittää itseäsi ihmisenä ja auttaa muita. Mieti auttavatko tekosi nyt muita vai vain itseäsi? Koita katsoa koko kuvaa sen sijaan, että tuijottaisit vain pieniä yksityiskohtia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?