Kolme teholiikettä - ja selkäjumit ovat pian muisto vain! Sopii myös mökkitreeniksi

Näin käytät levytankoa eri tavalla. Tämän treenin voi toteuttaa pihalla ja mökillä sopivan painoista pölliä apuna käyttäen.

5.7.2013 14:06

Levytankoa ei aina tarvitse käyttää penkkipunnerrukseen tai hauisten pumppaamiseen. Tässä treenissä SuomiMies tekee tangolla hieman erilaista treeniä. Ja mikä parasta, samat liikkeet voi tehdä mökki- tai pihaolosuhteissa pöllillä!

•    Ankkuroi tangon pää nurkkaan, toisen levypainon reiän päälle tai varta vasten tehtyyn holkkiin, joita löytyy useilta kuntosaleilta. Pölkyn voit tukea maahan tai vaikkapa ojan penkkaa vasten.

•    Tee liikkeet kiertoharjoitteluna. Huilaa liikkeiden välissä 30–60 sekuntia kuntotasostasi riippuen. Kierron jälkeen voit huilata 1–2 minuuttia.

•    Toista kierto 3–4 kertaa.

•    Voit vetäistä treenin erillisenä kokonaisuutena 1–3 kertaa viikossa, tehdä sen vaikkapa lenkin päätteeksi tai napata treenistä liikkeen pari monipuolistamaan nykyistä lihaskunto-ohjelmaasi.

1.  Kierto tangolla: Nappaa tangosta tai puupölkystä kiinni ja nosta se suoraan vartalon eteen. Vie tanko vartaloa, lantiota ja jalkoja kevyesti kiertäen kropan sivulle ja nosta se sitten takaisin vartalon eteen. Toista liike toiselle puolelle. Tee yhteensä 20 toistoa. Liike tuntuu erityisesti vinoissa vatsalihaksissa.

2.  Askelkyykky ja punnerrus: Ota tangosta tai pölkystä kiinni oikealla kädellä ja astu oikealla jalalla taaksepäin. Ponnista ylös ja nosta käsivarsi suoraksi vartalon eteen. Toista liike 10 kertaa molemmilla puolilla. Liike tuntuu reisissä, pakaroissa ja olkapään lihaksissa.

3. Maastanosto: Asetu pölkyn tai tangon päähän, hieman hartioita leveämpään asentoon. Nosta tanko jalkojen ja lantion avulla maasta. Palauta se hallitusti maahan ja toista liike. Tee yhteensä 10–15 toistoa. Liike tuntuu erityisesti reisissä ja pakaroissa.

SuomiMies seikkailee -kampanjalla kannustetaan suomalaisia miehiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Lisää SuomiMiehen treenivinkkejä: www.suomimies.fi ja Facebookissa www.facebook.com/suomimies.seikkailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?