Yksi asia, jota lähes kaikki vanhukset katuvat elämässään - syyllistyt tähän lähes varmasti!

Julkaistu:

LIV
Epäonnistuneet bisnekset? Huono rakkauselämä? Pilaantuneet välit? Legacy Project kysyi 1200 amerikkalaiselta vanhukselta, mitä he katuvat.
Vastaus, joka toistui kerta toisensa jälkeen oli huolehtiminen ja murehtiminen. Vanhukset kertoivat, että jos voisivat elää uudelleen, he eivät huolehtisi niin paljon tulevaisuudesta ja murehtisi asioita.

Asiasta kertoi The Huffington Post.

Vastaajien mukaan murehtiminen on yksinkertaisesti ajanhukkaa. Heidän mukaansa positiivisemman asenteen ottaminen ja murehtimisen vähentäminen on tärkein asia, jonka voi tehdä lisätäkseen onnellisuuttaan. Vanhusten mukaan liika huolehtiminen on iloisen elämän ja onnellisuuden tiellä.

Ikäihmisten elämänohjeet:

1. Keskity tähän hetkeen

Eleanorin, 102, mukaan kannattaa ajatella, että vaikea vaihe menee kohta ohi. Hänen mukaansa liika huolehtiminen ja murehtiminen pilaa elämän. Hän kehottaa elämään päivän kerrallaan.

Hänen mukaansa on hyvä suunnitella tulevaa, mutta pitää myös hyväksyä, etteivät asiat aina mene suunnitelmien mukaan. Sen vuoksi päivä kerrallaan eläminen on tärkeää.

2. Selvitä mitä pelkäät ja valmistaudu siihen

Vanhusten mukaan on eri asia valmistautua asioihin ja suunnitella niitä järkevästi kuin hukuttautua huoleen. Joshua Bateman, 74, toteaa, että jos aikoo pelätä jotain, kannattaa selvittää itselleen, mikä se asia on. Hän myöntää, että joskus peloille on hyvä syy. Pelon syyn tunnistamisen jälkeen asiaan voi valmistautua sen sijaan, että asiasta vain murehtisi.

3. Hyväksy

Joidenkin asioiden kannattaa antaa vain olla ja hyväksyä ne. Kaikesta ei kannata hermostua. Vanhukset kehottavat toistamaan mielessään ikävän asian kohdatessa yksinkertaista lausetta "Anna sen olla" ja työntämään huolen tai ärsytyksen pois mielestään. Tekniikan opetteluun menee aikaa, mutta se kannattaa.

Ota kantaa

Huolehditko liikaa asioista?

Kyllä 68% Ei 32%
Ääniä yhteensä 6503

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt