Fysioterapeutti kertoo: Näin kinesioteippi tepsii

Julkaistu:

Lontoon olympialaisissa usean urheilijan ihoa on koristanut värikäs teippi jos toinenkin.
Kyseessä on erityisesti fysioterapeuttien käyttämä kinesioteippaus, mutta ei suinkaan uusi asia.

Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase 1970-luvulla. Suomessa tietoisuus teippauksesta on lähtenyt hiljalleen viime vuosina nousuun.

- Amerikassa se on ollut jo jonkin aikaa, mutta Eurooppaan se on muutamana viime vuotena tullut isommin. Urheilupiireissä tämä on jo kauan aikaa ollut käytössä, kertoo fysioterapeutti Seppo Appelqvist Kinesiopisteestä.

- Ei tämä ole mikään muotivillitys, tai saattaa jossain määrin ollakin, mutta kinesioteippaus on tullut jäädäkseen tärkeänä osana fysioterapiaa, hän kertoo.

Kinesioteippaus on tutkimuskohteena melko uusi. Teippauksen teoreettisia vaikutuksia ovat muun muassa: kipu lievittyy, liikkuvuus lisääntyy, lihasvoima kasvaa, nivelmekaniikka paranee ja lumevaikutus.

- Nythän ei tavallista urheiluteippiä juurikaan näe, vaan tämä kinesioteippi on sen korvannut. Se on mukavampi käyttää, eikä sitä hetken kuluttua enää edes tunne, sillä se hengittää ja on elastinen, kuvailee Appelqvist.

Kinesioteippausta voivat käyttää tavallisetkin ihmiset esimerkiksi huonon ryhtiasennon korjaamiseen. Teippi voi kestää iholla laadusta riippuen muutamasta päivästä jopa pariin viikkoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt