Kansikuva 3-vuotiasta imettävästä äidistä kuohuttaa Yhdysvalloissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuva, jossa äiti imettää jakkaralla seisovaa 3-vuotiasta poikaansa, on herättänyt kiivasta keskustelua mediassa, internetin yhteisösivustoilla ja
blogeissa.
Lehden kansiartikkeli käsittelee kiintymysvanhemmuudeksi kutsuttua suuntausta, jonka suosio on ollut kasvussa jo muutaman vuosikymmenen ajan.

Suuntauksen kannattajat painottavat lastenkasvatuksessa hoivanantoa ja läheisyyttä. Äideille suositellaan muun muassa lasten vieressä nukkumista, kantoliinan käyttöä sekä taaperoikään saakka imettämistä.

Suosituksia toteuttamalla vanhempien uskotaan pystyvän vastaamaan paremmin lastensa tarpeisiin.

Kohun keskiöön joutunut äiti on losangelesilainen Jamie Lynne Grumet, 26, jota on omien sanojensa mukaan imetetty 6-vuotiaaksi asti.

Grumet kertoo haastattelussa, että häntä on kutsuttu lasten hyväksikäyttäjäksi ja häntä on uhkailtu sosiaaliviranomaisilla.

- Jos joku tuntee olonsa epämukavaksi tämän asian kanssa, ei ole väärin myöntää sitä. Mutta ihmisten täytyy ymmärtää, että tämä on biologisesti normaalia, vaikka se ei ole sosiaalisesti normaalia. Mitä enemmän ihmiset näkevät sitä, sitä normaalimmaksi se muuttuu kulttuurissamme, Grumet sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt