Näin säästät vettä kotona - Top 5 vedensäästövinkit!

Suomalaiset kuluttavat vettä keskimäärin 155 litraa vuorokautta kohti.

9.4.2011 11:57

Tämä tarkoittaa, että jokainen suomalainen kuluttaa vuodessa yhteensä lähes 57 000 litraa. Yhteensä koko Suomessa kuluu vuositasolla vettä näin ollen yli 300 miljardia litraa.

Voidaankin sanoa, että suomalaisten vedenkulutus on erittäin suurta. Koska veden hinta nousee jatkuvasti, on veden säästö jo pelkästään sen puolesta kannattavaa puuhaa.

Helistimen lukijat kertovat, miten heillä säästetään vettä. Saimme vastauksia todella paljon ja keräsimme niistä parhaat.

Tässä Helistimen lukijoiden Top 5 parhaat vedensäästövinkit, joita jokainen voi hyödyntää kotonaan:

  1. Käytä astianpesukonetta. Ja käytä sitä vain täytenä. Tiskikone kuluttaa vähemmän vettä kuin käsin tiskauksessa. Mikäli olet uusimassa tiski- tai pyykinpesukonetta, hanki vettä säästävä malli.

  2. Sammuta hana hampaiden pesun ajaksi ja suihkussa saippuoimisen ajaksi. Älä muutenkaan laske vettä turhaan tai oleskele suihkussa tarpeettoman pitkään.

  3. Vaihda suihkupää vettä säästävään malliin. Uudet säästömallit voivat kuluttaa kymmeniä prosentteja vähemmän vettä kuin vanhat suihkupäät.

  4. Pese kukat ja auto esimerkiksi tynnyriin kerätyllä sadevedellä. Eräs Helistimen lukija otti jopa kuivausrummun keräämät vedet talteen ja kasteli niillä kukat.

  5. Älä vedä vessanpönttöä joka kerta käydessäsi pissalla, vaan esimerkiksi illalla viimeinen nukkumaanmenijä vetäisee pöntön.

Lähde ja lisää säästövinkkejä: Helistin.fi

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?