Huomasitko tätä tv-kuvista? Teemu Pukki paljasti, mitä Bosnian tähti ”supisi korvaan” ennen pilkkumaalia

Teemu Pukin rangaistuspotkumaali ei riittänyt Suomelle voittoon Kansojen liigassa.

Teemu Pukki teki ottelun avausmaalin.

4.6.2022 22:42

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen urakka alkoi Kansojen liigassa pettymykseltä maistuneella 1–1-kotitasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Tasapeli oli pelitapahtumiin nähden jokseenkin oikeutettu tulos. Tapa, jolla Bosnian tasoitus tuli, kuitenkin korpesi suomalaispelaajia ja päävalmentaja Markku Kanervaa. Vieraat tasoittivat Helsingin olympiastadionilla pelatun kamppailun lisäajan kolmannella minuutilla.

–  Kopissa on paljon pettyneitä pelaajia ja taustahenkilöitä. Voitto oli niin lähellä, Kanerva sanoi tovi ottelun päättymisen jälkeen.

Lue lisää: Markku Kanerva kyseenalaisti Ylellä Bosnian tasoitusmaalin: ”Minusta näytti...”

Huuhkajien osuman teki jälleen kerran Teemu Pukki, joka laukoi avauspuoliajan lopussa pallon rangaistuspotkusta verkon perukoille. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Bosnia-Hertsegovinan Sanjin Prcic pelasi palloa kädellä. Rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

– Tietysti loppuhetkien maali harmittaa. Jos miettii peliä kokonaisuudessaan, tuo on ehkä se, mitä ansaitsimme. Varsinkaan toisella puoliajalla emme pystyneet pitämään kauheasti palloa tai luomaan mitään. Bosnia painoi siinä aika kovaa, Pukki myönsi.

Pukki epäonnistui Bosniaa vastaan rangaistuspotkussa, kun joukkueet kohtasivat viime marraskuussa MM-karsinnoissa Zenicassa.

– Olikohan Pjanic vai kuka, kun yritti nyt supatella korvaan, että vedä sinne samaan nurkkaan. Päätin vaihtaa, ja hyvin upposi, Pukki sanoi rangaistuspotkustaan viitaten Bosnian keskikenttätähteen Miralem Pjaniciin.

Teemu Pukki ”vaihtoi nurkkaa” ja onnistui.

Heti toisen puoliajan alussa Pukilla oli paikka lisätä Suomen johtoa, mutta laukaus meni ohi.

Toisen jakson edetessä Bosnia nosti prässitasoaan, otti muun muassa Pjanicin vaihtoon ja sai vahvaa painetta Suomen maalille.

Vaihdot näyttivät piristävän Bosniaa, mutta Rasmus Schüllerin ja Urho Nissilän vaihdot 61. minuutilla Thomas Lamiin ja Robert Tayloriin tuntuivat lähinnä sotkevan Suomen pelaamista.

–  Schüllerillä oli takareisikireyttä ja Nissilällä varoitus alla, Kanerva sanoi.

Bosnian painostus tuotti lisäajalla tulosta, kun Smail Prevljak laukoi pallon maalin läheltä verkon perukoille.

–  Jos katsoo tilastoja, meillä oli 12 ja Bosnialla 13 maalintekoyritystä. Siihen peilaten tulos oli ehkä oikeutettu. Minuutti ennen loppua lisäajalla vastustaja tekee maalin –  kyllä se korpeaa. Meidän täytyy hoitaa loppuhetket kliinisemmin, Kanerva myönsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?