Video: Ranskan supertähdet laskeutuivat Helsinkiin – Kylian Mbappen, 22, säikähtänyt ele kertoo kaiken

Ranska harjoitteli Olympiastadionilla maanantai-iltana. Maalivahti Hugo Lloris vakuutti, ettei kylmä ilma kangista joukkuetta.

Ranskan hyökkääjätähdet Karim Benzema (vas.) ja Kylian Mbappe kuvattuna Olympiastadionilla maanantai-iltana.

15.11.2021 21:38

Ranskan miesten jalkapallomaajoukkue saapui Suomeen maanantaina illansuussa. Tiistaina Huuhkajat kohtaava tähtisikermä pyyhälsi aluksi hotelliinsa Helsingin Hakaniemeen ja sieltä valmistaviin harjoituksiin Olympiastadionille.

Equipe de France on julkaissut Twitter-tilillään kuvia ja videoita pelaajien ensihetkistä Suomessa. Marraskuisen Helsingin kalseus ja kylmyys on kiinnittänyt ainakin joukkueen somevastaavan huomion.

– Valmistavat harjoitukset hyytävässä Helsingissä (lämpötila –1 astetta), Twitter-videon saatetekstissä todetaan.

Videolla ranskalaistähdet astelevat Olympiastadionin pukukoppikäytävältä nurmelle vankassa talvivarustuksessa. Pakkanen näyttää koettelevan etenkin 22-vuotiasta supertähteä Kylian Mbappea, joka elehtii kameralle hyvin viluisen näköisenä. Hänen kasvoillaan on surumielinen ja säikähtänyt, suorastaan kärsivä ilme.

Useat Ranskan kannattajat päivittelevät kylmiä olosuhteita päivityksen kommenttikentässä – eikä ihme. Kun Ranska löylytti lauantaina kotikentällään Kazakstania 8–0, Pariisissa oli mukava, noin kymmenen plusasteen lämpötila.

Ranskalaismediassa on spekuloitui viime päivinä, lepuuttaako lohkovoiton jo varmistanut Ranska ykköstähtiään Suomea vastaan.

Päävalmentaja Didier Deschamps vakuutti maanantain lehdistötilaisuudessa, että joukkue valmistautuu tiistaina koitokseen aivan kuten kaikkiin muihinkin karsintaotteluihin. Hän ei hiiskunut, löytyvätkö maaliahneet hyökkääjät, Kazakstania neljästi rokottanut Mbappe tai kaksi maalia tehnyt Karim Benzema, tiistain avauskokoonpanosta.

– Teen kokoonpanomuutoksia, mutta en vielä tiedä, kuinka monta. Päätän sen vasta huomenna. Se ei ole mikään ystävyysottelu, vaan pelaamme Ranskan kunniaksi. Kun tämä paidan pukee ylleen, tuloksia pitää tulla, hän totesi Le Figaron mukaan.

Ranskan kapteenilta, maalivahti Hugo Llorislta puolestaan tiedusteltiin, miten hyinen ilma vaikuttaa joukkueen iskukykyyn.

– Maalivahtina sitä pitää pysyä aktiivisena, jottei ehdi kylmettyä. Valmistaudumme otteluihin eri lailla riippuen säästä. Tämä on ihan normaalia, Tottenhamin veräjänvartija kommentoi Le Parisenille.

D-lohkon päätöskamppailu alkaa tiistaina kello 21.45. Suomella on kelpo mahdollisuudet lohkon kakkossijaan ja jatkokarsintapaikkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?