Huuhkajat: näin epätodennäköinen on MM-kisapaikka tilastosivuston mukaan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Tilastosivustolta synkkä ennuste: näin epätodennäköinen on Huuhkajien MM-kisapaikka

Gracenote-sivuston mukaan Suomi nähdään jalkapallon MM-kisoissa viiden prosentin todennäköisyydellä.

Huuhkajat haaveilee vielä MM-kisapaikasta.

13.10. 20:32

Helsinki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue piti elossa unelmaansa pääsystä Qatarissa ensi vuoden lopulla oteltavaan MM-lopputurnaukseen, kun Kazakstan kaatui tiistaina kotikentällään Teemu Pukin maaleilla 2–0.

Voiton myötä Huuhkajilla on yhä saumat lohkokakkoseksi ja sitä myötä MM-jatkokarsintaan. Entäpä mitkä ovat mahdollisuudet mennä loppuun asti eli MM-lopputurnaukseen? Todennäköisyyksiä ahkerasti laskevan tilastosivusto Gracenoten mukaan eivät kovin hyvät. Sivuston tuoreissa laskelmissa Huuhkajien MM-kisapaikan todennäköisyys on viisi prosenttia.

Lohkon kakkossijan Huuhkajat saavuttaa Gracenoten mukaan 21 prosentin todennäköisyydellä. Suomen kanssa kakkossijasta taistelevista Bosnia-Hertsegovinalla vastaava prosentti on 43 ja Ukrainalla se on 35.

Edellisten, syyskuussa pelattujen karsintapelien jälkeen Suomen prosentti lohkokakkoseksi oli vielä 40, mutta viime lauantain kotitappio Ukrainalle vei Huuhkajien asemaa laskelmissa huonompaan suuntaan.

Suomella on kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä, Ukrainalla seitsemästä ottelusta yhdeksän pistettä ja Bosnia-Hertsegovinalla kuudesta pelistä seitsemän pistettä. Karsintalohkon huipentavassa marraskuun maajoukkueikkunassa Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan vieraissa ja lohkon kärkipaikkaa 12 pisteellään pitävän Ranskan kotona. Ukrainan ainoa jäljellä oleva ottelu on vieraspeli Bosnia-Hertsegovinassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?