Nyt pelataan isoista pisteistä! Viisi pointtia Huuhkajien elintärkeästä karsintaottelusta

Jos et pääse paikalle, ei hätää: Nelonen näyttää MM-karsintaottelun Suomi–Ukraina suorana.

Suomi–Ukrainasta odotetaan paitsi värikästä ottelua myös väkevätunnelmaista tapahtumaa.

9.10.2021 12:49

Huuhkajat jatkaa pistejahtiaan MM-karsinnoissa kotiottelulla Ukrainaa vastaan. Ilta-Sanomat nostaa esille tulevan ottelun tärkeimmät tiedot.

Perustiedot

Ottelu: Suomi–Ukraina lauantaina kello 19.

Televisio: Nelonen ja V sport 2 Suomi -kanavat näyttävät. Ottelustudio Nelosella kello 18.30 alkaen, V sportilla jo kello 18.

Paikka: Helsingin olympiastadion, jonne odotetaan lähes 30 000 katsojaa. Yleisömäärä on suurin Stadikalla sitten 2013 pelatun Suomi–Espanja-ottelun (37 492).

Erotuomari: Espanjalainen Jesus Gil Manzano, 37. Hän on tuominnut aikaisemmin kaksi Huuhkajien karsintaottelua: keväällä 2017 Turkki–Suomen (2–0) ja syksyllä 2019 Suomi–Armenian (3–0).

Jesus Gil Manzano Mestarien liigan ottelussa Juventus–Chelsea syyskuussa.

Olympiastadion oli loppuunmyyty viimeksi 2013 Suomi–Espanja-ottelussa.

Lauantaina nähtäneen samanlaista fanihuumaa kuin 2013 Suomi–Espanja-ottelun yhteydessä.

Historia: Maat ovat kohdanneet aikaisemmin kolmesti. Voitot ovat Ukrainan eduksi 2–0. Viime keväänä joukkueet pelasivat Kiovassa 1–1-tasapelin.

Tästä pelataan

Suomi taistelee edelleen MM-kisapaikasta. Lohkovoittaja selviytyy suoraan kisoihin, kakkonen jatkokarsintaan.

Lohkotilanne: Ranska on kärjessä 12 pisteellään, Ukraina ja Suomi ovat keränneet viisi pistettä. Suomi on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Ranska ja yhden vähemmän kuin Ukraina.

Kotivoitto siis petaisi Huuhkajille loistavat asetelmat kolmeen viimeiseen karsintaotteluun Kazakstania, Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Ranskaa vastaan. Suomen mahdollisuudet pysyisivät elossa myös tasapelillä. Tappio vaikeuttaisi tilannetta merkittävästi.

Bosnia ja Hertsegovina sekä Kazakstan ovat sarjataulukossa kolmessa pisteessä.

Vastustaja

Ukraina on pieni arvoitus, sillä joukkueen taustat menivät uusiksi kesällä. Päävalmentaja Andrei Shevtshenko jätti tehtävänsä siitä huolimatta, että Ukraina selviytyi EM-kisoissa puolivälieriin asti.

Valmennusvastuuseen nostettiin väliaikaisesti Ukrainan nuorisomaajoukkueissa pitkään vaikuttanut Oleksandr Petrakov, 64.

Ukraina on pelannut karsintalohkossa kaikki viisi otteluaan tasan. Joukkue on erittäin tekninen ja pystyy haastamaan Suomen hyvin organisoidun puolustuspelin yllättävillä ratkaisuillaan.

Seuraa heitä

Suomen hyökkääjäpari Teemu PukkiJoel Pohjanpalo on tehokas saadessaan riittävän tarjoilun. Pohjanpalo on tehnyt Suomen neljä viimeisintä maaottelumaalia. Pukki osui Suomelle viimeksi maaliskuussa Ukrainaa vastaan vieraissa.

Pukin onnistuminen on vain ajan kysymys. Mikä parasta, Huuhkajien kärjessä liitää kaksi ratkaisuvoimaista pelaajaa.

Keskikentällä Glen Kamara kantaa suuren vastuun. Lukas Hradecky pelaa oikeutetusti maalilla, vaikka haastajista Carljohan Eriksson pelaa Ruotsin pääsarjassa huikeaa nollaputkea.

Teemu Pukki (vas.) ja Joel Pohjanpalo Huuhkajien harjoituksissa maanantaina.

Ukrainan Andri Jarmolenko (edessä) ja Kazakstanin Juri Logvinenko vastakkain syyskuun alussa pelatussa MM-karsintaottelussa.

Ukrainan valmentaja Oleksandr Petrakov (vas.) ja maalivahti Andri Pjatov.

Ukrainalaisista Andri Jarmolenko on juoksuvoimainen järkäle, jonka pitelemisessä Paulus Arajuuren johtamalla puolustuksella riittää tekemistä. Sähäkkä hyökkääjä Roman Jaremtshuk on ollut kuluvissa karsinnoissa joukkueensa paras maalintekijä: kaksi osumaa.

Ukrainan 37-vuotias maalivahti, Shahtar Donetskin Andri Pjatov, on tuttu monille Mestarien liigaa seuranneille.

Poissaolot

Suomelta puuttuvat loukkaantumisten takia puolustajat Jere Uronen ja Daniel O’Shaughnessy sekä keskikenttämies Kaan Kairinen. Kapteeni Tim Sparvia ei valittu lainkaan mukaan ja luotettava keskikenttämies Rasmus Schüller on pelikiellossa.

Hyökkääjä Marcus Forss ei pystynyt matkustamaan Suomeen. Hän on lentokiellossa saatuaan iskun korvaansa Brentfordin ottelussa. Tilalle on nostettu mm. Thomas Lam ja Roope Riski.

Ukrainalta puuttuvat loukkaantumisten takia joukkueen kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Oleksandr Zintshenko, Denis Boyko, Vitali Mykolenko ja Vitali Bujalskyi. Atalantan taituria Ruslan Malinovskyitä ei valittu joukkueeseen.

Thomas Lam (kesk.) nostettiin mukaan lokakuun karsintaotteluihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?