Kommentti: Huuhkajat joutui karuselliin, joka sai katsojienkin päät pyörälle - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Kommentti: Huuhkajat joutui karuselliin, joka sai katsojienkin päät pyörälle

Se oli oppitunti Suomelle, kirjoittaa Ilta-Sanomien jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin.

Huuhkajilla ei ollut mitään mahdollisuuksia Ranskaa vastaan tiistaina.

8.9. 8:18

Kymmenen kuukautta sitten Suomi kaatoi hallitsevan maailmanmestarin Ranskan vieraskentällä kakkosmiehistöllään.

Kaikki toki tiesivät, että kyse oli harjoituspelistä, mutta silti voitosta teetätettiin paitoja, joiden kuvituksena on ottelun tulos ja kokoonpanot Ylen teksti-tv:llä. Se on hauska paita.

Kesällä Suomi kaatoi EM-kisoissa Tanskan ja oli periaatteessa vain 16 minuutin päässä jatkopaikasta ennen kuin Belgia värkkäsi väkisin kaksi osumaa.

Nyt MM-karsintaottelun alla Ranskaa vastaan osattiin joissain piireissä jopa toivoa uutta yllätystä.

Lopussa saatiin kulma -asenne ei enää ole päällimmäisenä, kun puhutaan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueesta. Hyvä. Joukkue on takonut niin pitkään tulosta, että odotukset ovat syystäkin kasvaneet.

Ranskaa vastaan saatettiin ensimmäisellä puoliajalla vielä ajatella, että ei tässä Suomella hätää ole. Siinä kohtaan mentiin jo illuusion puolelle.

Ranskan pelityyli on sellainen, että heikompikin vastustaja pystyy pitämään palloa. Sen kanssa pääsee jopa syvälle hyökkäysalueelle. Sitten Ranska iskee lujaa vastaan.

Suomi jäi pahasti jalkoihin Lyonissa. Antoine Griezmann ja Karim Benzema järjestivät sellaisen karusellin, että pää meni katsojillakin pyörälle.

Kysytään näin päin: oliko ottelu Ranskalle vaikea? Ei ollut. Se oli oppitunti Suomelle, mikäli joku elää harhakuvitelmissa.

Tässä kohtaa on erityisen ilahduttavaa tietää, ettei päävalmentaja Markku Kanerva kuulu heihin, vaikka EM-kisojen jälkeen hän sanoi, että kysymys oli välitavoitteesta.

Lue lisää: Ranska–Suomi: Mitä Markku Kanerva vastaa väitteisiin, että Huuhkajat pelaa liian varovaisesti?

Niin valmentajan pitääkin sanoa, mutta hänen kattavan kisa-analyysinsä perusteella kävi selväksi, että Kanerva on täysin tosissaan.

MM-kisoihin pääsy näyttää kiviseltä tieltä, mutta vain vaatimustasoa nostamalla kehitys ei pysähdy tai taannu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?