Huuhkajien jatkounelma elää ainakin iltaan, E-lohko päättyi täydellisesti – näitä tuloksia jännitetään myöhäispeleissä! - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien jatkounelma elää ainakin iltaan, E-lohko päättyi täydellisesti – näitä tuloksia jännitetään myöhäispeleissä!

Ruotsin ja Espanjan ansiosta Suomen toivo EM-kisojen jatkopeleistä elää vielä.

Emil Forsberg teki Ruotsille kaksi maalia Puola-voitossa.

23.6. 21:01

Kello 19 alkavissa otteluissa kohtasivat keskiviikkona Ruotsi ja Puola sekä Slovakia ja Espanja. Huuhkajien jatkotoiveiden kannalta molempien otteluiden täytyi päättyä tiettyihin lopputuloksiin.

Ruotsi ja Espanja olivat kuulleet suomalaisten toiveet. Alkuillan ottelut päättyivät Suomen kannalta täydellisesti. Ruotsi–Puola päättyi Ruotsin 3–2 voittoon ja Espanja murskasi Slovakian 0–5.

Ruotsi-Puola-ottelussa piti toivoa Ruotsin voittoa tai ottelun päättymistä tasapeliin. Ottelun lopputulosta sai jännittää loppuun asti. Puola tuli varsinaisen peliajan loppuhetkillä vielä tasoihin, mutta Ruotsi teki lopulta voittomaalin lisäajalla. Näin ollen Puola jäi varmasti jatkopelien ulkopuolelle.

Slovakia–Espanja-ottelusta piti toivoa joko Slovakian voittoa tai Espanjan voittoa vähintään kolmen maalin erolla. Tämän tulostoivomuksen takana oli ajatus, että kolmessa pisteessä oleva Slovakia jäisi lohkokolmosena maalierovertailussa Suomen taakse. Ennen ottelun alkua Slovakian maaliero oli 0, joten sen oli pakko hävitä vähintään kolmella maalilla, jotta se jäisi vertailussa Suomen taakse.

Koska alkuillan ottelut päättyivät Huuhkajien kannalta toivotulla tavalla, Suomen lopullinen kohtalo selviää kello 22 alkavissa otteluissa, joissa kohtaavat vastakkain Ranska ja Portugali sekä Saksa ja Unkari.

Näitä tuloksia jännitetään nyt:

Ranska–Portugali:

Ranskan pitäisi voittaa Portugali vähintään neljän maalin erolla, jotta Portugali jäisi vertailussa Suomen taakse. Portugalilla on kolme pistettä, kuten Suomellakin, mutta Portugalin maaliero on ennen viimeistä ottelua +1.

Saksa–Unkari:

Saksalla on ennen päätösottelua kolme pistettä, kuten Suomella, ja Saksan maaliero on parempi. Jos Saksa voittaa tai pelaa tasan Unkarin kanssa ja Portugali häviää Ranskalle, lohkokolmoseksi jäisi Portugali.

Jos Saksa häviää Unkarille, se jää lohkokolmoseksi. Unkarin pitäisi kuitenkin voittaa Saksa vähintään neljällä maalilla, jotta Saksan maaliero olisi Suomea heikompi.

Oljenkorret ovat siis hyvin ohuet, mutta pieni toivonkipinä elää silti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?