Suomen ja Belgian ottelua ”ei ollut olemassa” – näin ottelusta kirjoitettiin ulkomailla - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Italialaislehdeltä häijy arvio Suomen pelistä –  brittilehti nosti esiin tylyn vertauksen

Maanantai-illan ottelu sai yllättävän hyvän arvosanan arvostetulta ranskalaiselta lehdeltä. Jukka Raitalalle se antoi kolmosen.

Belgia voitti Suomen maanantai-iltana Pietarissa 2–0.

22.6.2021 12:37

Suomen ja Belgian välistä ottelua on kuvailtu ulkomaalaisissa medioissa melko väsyttäväksi. Belgia voitti Suomen maanantaina 2–0 B-lohkon päätöskierroksella.

Italialainen La Gazzetta dello Sport kirjoitti, että illan peli oli ”ottelu, jota ei ollut ikinä olemassa”. Suomen ei koettu olleen vaarallinen, kun taas Belgian odotettiin tekevän maalin hetkenä minä hyvänsä ottelun hitaasta tahdista huolimatta.

Brittilehti Daily Mail vertasi Belgian voittoa rentouttavaan ”turistien kaupunkikävelyyn”, joka oli kuitenkin suurimmaksi osaksi päämäärätöntä. Huuhkajien koettiin puolustaneen tiivisti ja hyödyntäneen paikkansa niiden tilanteiden jälkeen, kun Belgia yritti väkinäisesti maalintekoa.

Ranskalainen L’Équipe antoi illan ottelulle kolme tähteä kuudesta. Arvostettu lehti antoi ottelulle siis yllättävän hyvän arvosanan.

Ottelun onnistujaksi nimettiin Belgian Kevin De Bruyne ja epäonnistujaksi Suomen Jukka Raitala. Raitalalla nähtiin olleen vaikeuksia Jérémy Dokun perässä pysymisessä. Raitalan suoritukselle annettiin arvosanaksi kolmonen. De Bruyne sai puolestaan seiskan.

Jukka Raitalan suorituksesta ei oltu ranskalaisessa lehdessä vakuuttuneita.

L’Équipe kirjoitti Belgian hallinneen ottelua joukkueena, jonka ainoana esteenä oli pitkään kivenkova Lukas Hradecky.

B-lohkosta jatkoon menevät varmasti lohkovoittaja Belgia sekä toiseksi sijoittunut Tanska. Suomen kohtalo on vielä auki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?