Jalkapallon EM-kisat: Näin Suomi voi vielä edetä jatkoon - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien hentoinen unelma elää keskiviikkoon – näin Suomen kohtalo selviää

Suomi tarvitsee rajusti apuja muista lohkoista, jotta kolme pistettä ja maaliero –2 riittäisi pudotuspeleihin.

Tähän päättyi Suomen puolustustaistelu, kun tolpasta tullut pallo osui maalivahti Lukas Hradeckyyn ja livahti maaliviivan yli.

22.6. 0:51

Suomi hävisi maanantai-iltana Belgialle 0–2 ja jää 3 pisteeseen. Suomen maaliero alkulohkossa oli –2.

Suomi oli alkulohkonsa kolmas eli joutuu lohkokolmosten vertailuun pudotuspeleihin pääsystä. Kuuden lohkokolmosen vertailusta neljä parasta etenee pudotuspeleihin, eli Suomen täytyy jättää vertailussa taakseen vähintään kahden muun lohkon kolmanneksi sijoittunut.

Tiistaina pelataan loppuun D-lohko, mikä ei vielä ratkaise Suomen kohtaloa lopullisesti. Suomen hentoinen unelma elää keskiviikkona kello 19 alkavien otteluiden päättymiseen saakka. Silloin tiedetään, mihin Suomen saldo riittää.

Seuraavilla tuloksilla muiden lohkojen lohkokolmoset jäisivät vertailussa Huuhkajien taakse.

LOHKO A: Lohko pelattiin sunnuntaina valmiiksi. Sveitsi oli lohkon kolmas neljällä pisteellä, eli se pysyy lohkovertailussa Suomen edellä.

LOHKO C: Lohko pelattiin loppuun maanantaina alkuillasta. Ukraina oli lohkon kolmas kolmella pisteellä ja maalierolla –1, eli myös Ukraina on lohkovertailussa Suomen edellä.

LOHKO D: Kroatian ja Skotlannin on pakko pelata tasapeli. Tällöin molemmat päätyvät kahteen pisteeseen, ja Kroatia jää lohkokolmosena kahdella pinnalla Suomen taakse. Jos jompikumpi voittaa, voittaja nousee neljään pinnaan ja Suomen edelle.

Skotlannin Che Adams ei saa voittaa Kroatiaa. Eikä myöskään hävitä Kroatialle.

Arvio: Molemmat tarvitsevat ottelusta voiton, joten maaleja haetaan aktiivisesti. Tasapeli on epätodennäköinen lopputulos.

LOHKO E: Puola ei saa voittaa päätöspelissä Ruotsia, eivätkä Slovakia ja Espanja saa päätyä tasapeliin. Slovakian voitolla Espanjasta lohkokolmonen Espanja jäisi 2 pisteeseen. Espanjan voitolla Slovakiasta lohkokolmonen olisi puolestaan Slovakia, jonka maaliero on nyt 0. Slovakian pitäisi hävitä Espanjalle siis vähintään kolmella maalilla.

Arvio: Slovakian voitto Espanjasta on epätodennäköinen, ja on myös melko epätodennäköistä, että Espanja kukistaisi Slovakian noin suurinumeroisesti.

LOHKO F: Jos Saksa voittaa tai pelaa tasan Unkarin kanssa sekä Portugali häviää Ranskalle, lohkokolmoseksi jäisi Portugali. Sen maaliero on nyt 5–4, eli Portugalin pitäisi notkahtaa Ranskalle ainakin neljällä maalilla. Jos taas Saksa häviää Unkarille, myös Portugalin pitää hävitä Ranskalle. Tällöin Saksa olisi lohkokolmonen kolmella pisteellä, mutta sen maaliero on nyt 4–3, eli Unkarin pitäisi lyödä Saksa vähintään neljällä maalilla, jotta Saksa jäisi maalierolla Huuhkajien taakse.

Portugalin ja Cristiano Ronaldon pitäisi romahtaa Ranskaa vastaan vähintään neljän maalin tappioon.

Arvio: Noin suurinumeroiset voittolukemat Saksa–Unkarissa (varsinkin että Unkari voittaisi) tai Portugali–Ranskassa ovat äärimmäisen epätodennäköisiä.

Kun Sveitsi ja Ukraina ovat lohkokolmosten vertailussa jo Suomen edellä, lohkoissa D–F vähintään kahden vaihtoehdon on toteuduttava, jotta Suomi olisi kolmella pisteellä neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?