Teemu Pukin pelikunto on herättänyt huolta – tempaisee nyt todella kutkuttavan arvion: ”Alkoi tuntua siltä” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukin pelikunto on herättänyt huolta – tempaisee nyt todella kutkuttavan arvion: ”Alkoi tuntua siltä”

Teemu Pukki kiittelee vuolaasti Jari-Pekka Keurulaista avussa loukkaantumisesta kuntoutumisessa.

19.6. 16:26

Toukokuun alussa Suomen jalkapalloväki kuuli karmean uutisen: Teemu Pukki loukkaantui. Pukin oikean nilkan nivelsiteet vaurioituivat pahoin voitossa Readingia vastaan.

Välittömästi iski huoli siitä, kuntoutuisiko hyökkääjä-ässä EM-kisoihin mennessä. Sama huoli hiipi fanien ja valmennusjohdon lisäksi itsensä Pukin ajatuksiin.

– Siinä kävi läpi kaikki fiilikset, pelko siitä, ettei pääse kisoihin. ”Gene” (maajoukkueen fysioterapeutti Jari-Pekka Keurulainen) näki kuvat nilkasta, analysoi ne ja vakuutti, että kyllä se on kunnossa kisoihin mennessä. Se nosti fiilikset takaisin kattoon. Olen odottanut turnausta niin kauan, se on urani suurin unelma. Jos se olisi jäänyt loukkaantumisen takia väliin, se olisi harmittanut tosi pitkään, Pukki kertoi lauantaina maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

Keurulainen, maajoukkueen pitkäaikainen fysio ja valmentaja, on aina Jari Litmasesta lähtien ollut Suomen tähtien luottomies, kun vaivoja on tullut. Pukki ei ole poikkeus.

– Gene on huipputyyppi. Kun loukkaantuminen iski, sain itse valita, kuntoutanko Suomessa vai Norwichin kanssa. Oli ihan itsestään selvää, että haluan Genen kanssa laittaa sen kuntoon. Hän on ihan mahtava tyyppi, Pukki ylisti.

Keurulainen kertoi samassa tilaisuudessa Pukin loukkaantumisen olleen ”pienimuotoinen shokki”. Hän kuitenkin ryhtyi välittömästi hommiin, kun Pukki tuli Suomeen kuntoutumaan.

– Teimme tiiviisti yhteistyötä joukkueen lääkärin Heikki Kinnusen kanssa. Katsoimme kaikki kolme tilannetta ja aloimme tehdä töitä sillä periaatteella, että Teemu on kunnossa kun kisat alkavat. Norwich oli hyvin huolissaan heidän tähtipelaajastaan, miten tilanne oikein menee. Hyvässä yhteistyössä pystyimme aloittamaan kuntoutukseen. Jälkikäteen katsottuna edettiin aika onnistuneesti. Ei tullut takapakkia, Keurulainen arvioi.

Hyökkääjätähti toipui riittävään kuntoon ja on ollut odotetusti avauskokoonpanossa kummassakin EM-ottelussa. Hän kertoo jännittäneensä ennen kaikkea Tanskan kohtaamista.

– Ensimmäisessä pelissä se tunnelma, ensimmäinen EM-peli ja ensimmäinen peli vuoteen katsojien edessä. Se oli ihan sanoin kuvaamaton fiilis, Pukki jatkoi ja kehui taas Keurulaisen poppamiestaitoja.

Pukki on pelannut ja uurastanut kovasti sinivalkopaidassa. Silti on näyttänyt siltä, ettei hän saa itsestään aivan parasta irti vielä tässä vaiheessa.

Suomen ykköshyökkääjän manttelia onkin kantanut Joel Pohjanpalo, joka iski voittomaalin Tanskaa vastaan ja oli videotuomarin mitan päässä maalista Venäjää vastaan.

Lauantain kärkikysymys olikin, että onko Pukki oikeasti riittävässä kunnossa. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Nilkka on hyvässä kunnossa. Teippauksella pitää pelata, mutta se ei ole häirinnyt yhtään. Siihen olen tosi tyytyväinen. Olin viisi viikkoa ilman futista, ja se näkyi vähän siinä, ettei pelituntuma ole mikään paras, Pukki kuvaili.

Pukin mukaan etenkin Tanska-pelissä hän huomasi, että pelituntuma on kaukana parhaasta mahdollisesta. Lopulta hänen oli pyydettävä vaihtoon, koska voimat loppuivat kesken.

Pukki otettiin vaihtoon myös Venäjää vastaan, mutta tuolloin ei hänen itsensä toiveesta. Norwichin maalipyssy lähettikin faneille toiveita nostattavan viestin.

– Toisella jaksolla Venäjää vastaan alkoi tuntua siltä, että nyt alkaa lähentyä pelituntuma sitä tasoa, mitä haluan.

Venäjä-ottelusta jäi eritoten harmittamaan hyvä laukaisupaikka, jossa puolustaja kurotti peittämään. Hyvää tappio-ottelussa Pukin mukaan oli, että Suomi onnistui luomaan enemmän paikkoja kuin Tanskaa vastaan. Tehot silti puuttuivat.

– Suurin henkilökohtainen jännitys oli ennen Tanska-peliä. Ensimmäinen arvokisapeli kun oli pois alta niin Venäjä-peliä oli paljon helpompi lähestyä. Kuka olisi uskonut ennen kisoja, että meillä on ennen viimeistä peliä mahdollisuus jopa lohkovoittoon? Se on meidän omissa käsissä, vaikka totta kai tiedämme, että voitto Belgiasta vaatisi täydellisen suorituksen.

Itseluottamusta joukkueelta tai Pukilta ei selvästikään puutu. Joukkue on osoittanut ansainneensa paikkansa kisoissa kahdella väkevällä esityksellä.

– Belgia on varmaankin lohkon paras joukkue. Se on kova testi meille, mutta olemme valmiita. Teemme parhaamme, että saamme ottelusta jotain irti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?