EM-jalkapallo: Joel Pohjanpalo ruotii uransa jatkoa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Loisto-otteet EM-kisoissa avaavat ovia Joel Pohjanpalolle – korona söi toivotun siirron: ”Aivan liian kallista”

Joel Pohjanpalo palaa Leverkuseniin EM-kisojen jälkeen, mutta on avoin muiden seurojen kiinnostukselle.

Joel Pohjanpalo on Suomen EM-joukkueen ykköstähti.

19.6. 6:07

Kuusi maalia 19 Bundesliigan ottelussa oli kelpo näyttö Joel Pohjanpalolta viime kaudella. Etenkin kevät sujui hyvin Union Berlinin riveissä.

Vuosi Berliinissä tuli kuitenkin lainapestin myötä. Suomalaisen sopimusseura Bayer Leverkusen on osoittanut paljon harvemmin kiinnostusta maalintekijän peluuttamiseen.

Union Berlinissä pelit eivät jatku senkään vuoksi, että seura päätti olla käyttämättä osto-optiotaan pelaajaan. Kiinnostusta oli, mutta hinta oli liian kova koronan puraisun jälkeen.

Koko Joel Pohjanpalon haastattelu on kuunneltavissa alla olevalta soittimelta tai tästä.

– Kävimme keskusteluja osto-option käytöstä, mutta se oli heille aivan liian kallista. Kun optiosta sovittiin niin silloin oletettiin, että yleisö pääsisi takaisin katsomoihin, ja seurojen tulot lähtisivät taas nousuun. Kun niin ei käynyt, tuli tästä heille liian kallista, Pohjanpalo harmittelee.

Tällä hetkellä suunnitelmana on siis palata Leverkusenin riveihin, kun EM-kisat ovat ohi ja loma pidetty. Tämä ei riso Pohjanpaloa, mutta hän toki toivoo olevansa paikassa, jossa saa vastuuta. Mainiosti sujuneiden EM-kisojen jälkeen sielläkin ovet saattavat aueta eri tavalla. Pohjanpalo pitää kuitenkin silmät auki.

– Vuosi on sopimusta jäljellä. Sitten katsotaan, mikä tilanne on. Kisat avaavat ovia – katsotaan, mitä ovia. Onko se Leverkusen vai joku muu?

Ylistystä EM-otteistaan kansainvälisessäkin mediassa kerännyt hyökkääjä on varmasti markkinoilla kiinnostava pelaaja. Leverkusenkaan ei voi vaatia aivan kuuta taivaalta, kun neuvottelujen vipuvartta eli sopimusta on vain mainittu yksi kausi jäljellä.

Pohjanpalo heittää samalla tilanteestaan pienen kuitin myös maajoukkuekaveri Jere Uroselle.

– Hyökkääjiä tarvitaan aina, se on hyvä. Vaikeampaa olla vaikkapa vasen pakki, Jere Urosella ei ole niin helppoa. Hyökkääjillä on helpompaa siirtomarkkinoilla, Pohjanpalo kiusoittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?