Belgia voitti Tanskan – tätä tulos tarkoittaa Huuhkajien jatkohaaveille

Belgia varmisti jatkopaikan EM-kisoissa. Se voitti Tanskan 2–1.

Kevin De Bruyne (nro 7) teki ottelun voittomaalin.

17.6.2021 20:56

Belgia voitti jalkapallon miesten EM-kisoissa Tanskan ja varmisti paikkansa jatkopeleihin B-lohkosta.

Tanska palasi ottelussa Parkenille dramaattisen avausottelun jälkeen. Lauantaina Suomen ja Tanskan välisessä ottelussa Tanskan tähtihyökkääjä Christian Eriksenin sydän pysähtyi. Hän on toipumassa.

Tanska tulikin otteluun tarmokkaasti. Yussuf Poulsen vei isännät johtoon jo ottelun toisella minuutilla.

Belgian tähdet kuitenkin käänsivät ottelun toisella jaksolla. Thorgan Hazard ja vaihdosta sisään tullut supertähti Kevin De Bruyne varmistivat maaleillaan Belgialle jatkopaikan.

Belgian voitto tarkoittaa siis sitä, että se etenee varmuudella neljännesvälieriin. Lohkon järjestys lyödään lukkoon maanantaina, jolloin vuorossa ovat B-lohkon lohkovaiheen päätösottelut. Samalla ratkeaa Huuhkajien kohtalo.

Nyt kolmessa pisteessä oleva Suomi kohtaa Belgian ja Tanska Venäjän. Venäjällä on ennen päätöskierrosta kolme pistettä, Tanskalla nolla.

Jos Suomi voittaisi Belgian, se nousisi myös kuuteen pisteeseen. Myös Venäjä voi nousta kuuteen pisteeseen, jos se voittaa Tanskan.

Mikäli joukkueet päätyvät lohkossa tasapisteisiin, ensin tarkastellaan keskinäisistä otteluista saatuja pisteitä. Sen jälkeen keskinäisten otteluiden maalieroa, minkä jälkeen keskinäisten otteluiden tehtyjä maaleja.

Jos Suomi voittaisi Belgian ja Venäjä Tanskan, Suomi olisi kahden parhaan joukossa varmasti, sillä Venäjän maaliero keskinäisistä otteluista on -2 ja Suomen tässä Belgia-voiton skenaariossa vähintään 0.

Suomi on lähellä jatkopaikkaa myös, mikäli se onnistuu ottamaan tasapelipisteen Belgialta. Suomi nousisi neljään pisteeseen, ja se olisi lohkokakkonen, jos Tanska voittaa Venäjän. Mikäli Venäjä voittaa Tanskan, Suomi on lohkokolmonen.

EM-kisoissa on kuusi lohkoa. Jokaisen lohkon kaksi eniten pisteitä kolmesta ottelustaan kerännyttä joukkuetta pääsee jatkoon, neljännesvälieriin.

Lisäksi neljä parasta alkulohkossaan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin.

Neljällä pisteellä Suomi olisi hyvin todennäköisesti yksi jatkoon menevistä lohkokolmosista.

Suomi voi edetä jatkoon myös häviämällä Belgialle. Jos samaan aikaan Tanska voittaa Venäjän, kaikki kolme maata ovat kolmessa pisteessä. Tässä tapauksessa tarkastellaan maalieroja. Suomi on hyvissä asemissa, sillä se voitti Tanskan 1–0 ja hävisi Venäjälle niukasti 0–1. Tanskan isomaalinen voitto Venäjästä nostaisi sen lohkokakkoseksi ohi Suomen.

Jos Tanska ei voita Venäjää, ja Suomi häviää Belgialle yhdellä maalilla, Tanska jäisi lohkojumboksi. Suomi olisi lohkokolmonen maalierolla -1.

Tiivistettynä: Belgian voitto Tanskasta oli Huuhkajien jatkohaaveiden kannalta hyvä uutinen. Se voi edelleen edetä jatkopeleihin, vaikka häviäisi Belgialle maanantaina. Tämä kuitenkin vaatii suotuisaa tulosta Tanskan ja Venäjän välisestä ottelusta. Mikäli Suomi, Venäjä ja Tanska ovat tasapisteissä, tarkastellaan keskinäisistä otteluista saatuja pisteitä. Sen jälkeen keskinäisten otteluiden maalieroa, minkä jälkeen keskinäisten otteluiden tehtyjä maaleja.

Lohkokolmosten vertailussa tarkastellaan pisteitä ja maalieroja.

B-lohkon päätöskierroksen ottelut Suomi–Belgia ja Venäjä–Tanska pelataan maanantaina kello 22 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?