Ylistetyt Huuhkajat-paidat loppuvat pian koko maailmasta - tämä tieto voi lohduttaa faneje - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Suomen ylistettyjen pelipaitojen myynti räjähti, kaikki versiot loppumassa – tätä tarjotaan niille, jotka jäävät ilman

Huuhkajien pelipaitojen suosio räjähti EM-kisojen avausvoiton jälkeen.

Huuhkajat pelasi keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan kehuja saaneessa kotipaidassaan. Kuvassa Joel Pohjanpalo.

18.6. 9:28

Jalkapallon miesten EM-kisoissa edukseen esiintyneen Suomen maajoukkueen viralliset pelipaidat on pian myyty loppuun Palloliiton verkkokaupasta.

Palloliitto julkaisi uutisen, jonka mukaan ”valtavan kysynnän vuoksi maajoukkueiden viralliset pelipaidat ovat tällä hetkellä loppumassa varastosta niin maajoukkueen verkkokaupasta kuin koko maailman markkinoilta”.

Palloliitto on myynyt verkkokaupassaan virallisia koti- ja vieraspelipaitoja sekä Euro2020-paitoja. Euro2020-paita eroaa tavallisesta pelipaidasta siten, että siinä on hauiksen kohdalla Uefan EM-kisalogo. Sellaisilla Huuhkajat pelaa EM-kisapelinsä.

– Kaikki versiot ovat nyt loppumassa. Historiallisen hyvä tilanne, kertoo Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis Ilta-Sanomille.

Mitä tarkoittaa, että paidat on myyty loppuun koko maailman markkinoilta?

– Kun lokakuussa 2019 tästä erikoismallista piti laittaa tilaukset sisään, ympäri Eurooppaa ja Suomessa useat Niken jälleenmyyjät ostivat paitoja myyntiin. Tästä myynnin kokonaisvolyymista Palloliiton verkkokaupan osuus on noin 65–70 prosenttia, eli uskomme paidan myyntimenestykseen oli vahva. Moni jälleenmyyjä tilasi paitoja varastoon maltillisen määrän, ja heiltä ne ovat loppuneet pääosin paljon aiemmin, Varis tietää.

Lue lisää: Katso tästä EM-kisojen koko otteluohjelma!

Toissa syksynä Palloliitto tilasi pelipaitoja yli 22 000 kappaletta. EM-kisojen alun jälkeen niitä on myyty yli 5 000 kappaletta, Varis kertoo.

Suomen pelipaita, joka lanseerattiin käyttöön viime syksynä ennen Kansojen liigan otteluita, on saanut huomiota maailmallakin. Esimerkiksi ennen EM-kisoja beIN Sports -kanavan italialainen toimittaja Tancredi Palmeri listasi Suomen valkoisen kotipaidan, jota koristaa risti sinisen sävyissä, koko kisojen tyylikkäimmäksi.

Palloliiton verkkokauppaan onkin tullut mukavasti tilauksia myös ulkomailta, mutta valtaosa ostajista on ollut suomalaisia.

Jere Uronen liukui viime hetkessä hätiin ja esti Venäjän Vjatseshlav Karavajevin maalinteon keskiviikon ottelussa.

Miksi Palloliitto ei ole osannut varautua kysyntään tai tilannut paitoja lisää, jotta kaikki halukkaat saisivat vetää yllensä Suomen pelipaidan?

Tähän vaikuttaa Variksen mukaan etenkin kisojen siirtyminen. Palloliiton piti tehdä sitova tilaus Nikelle lokakuussa 2019. Tarkoituksena oli, että uusi pelipaita julkaistaan maaliskuussa 2020. Siitä olisi ollut muutama kuukausi EM-kisojen alkuun.

Varis kertoo, että jo syksyllä 2019 paitoja tilattiin monikymmenkertainen määrä edellisvuosiin verrattuna.

Kun EM-kisat koronapandemian takia siirtyivät vuodella, paidat lanseerattiin vasta syksyllä 2020. Niiden myyntiaika kohti EM-kisoja piteni huomattavasti alun perin suunnitellusta.

– Koska tämä on Niken erikoismalli, tilaus piti tehdä lokakuussa 2019. Niken tilausprosessista johtuen lisää ei ole mahdollista saada; ei meidän eikä muidenkaan markkinatoimijoiden, Varis kertoo.

– Kisojen siirtymistä ei tietenkään silloin voitu ottaa huomioon. Tiesimme, että jos kisoissa tulee menestystä, tilauksia riittää, ja siihen alun perin varauduimmekin. Toki viime viikonloppuna täysin räjähtänyt kysyntä aiheutti sen, että paidat loppuvat arvioitua aiemmin.

Viime lauantaina suomalaisfanit ja Suomen joukkue herättivät huomiota empaattisella reagoinnillaan Christian Eriksenin sydänpysähdykseen. Lisäksi Huuhkajat otti arvokisahistoriansa ensimmäisessä ottelussaan voiton. Varis uskoo, että paitamyynnin räjähtänyt kasvu johtuu tapahtumien kokonaisuudesta.

Tanskaa vastaan lauantaina Suomi pelasi vierasasussa. Kuvassa Paulus Arajuuri.

Koska paidat ovat loppumassa, Palloliitto tuo myyntiin Replica-paidan, eli jäljennöksen virallisesta pelipaidasta. Variksen mukaan se on 90-prosenttisesti samanlainen kuin virallinen paita.

Virallisia Suomen pelipaitoja on seuraavan kerran saatavilla joskus ensi vuonna.

– Itse asiassa suunnittelemme parhaillaan ensi vuoden alussa lanseerattavaa mallia, Varis ilmoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?