Veikkaus menetti historiallisen summan, kun Huuhkajat voitti Tanskan – ”Siinähän kävi niin, että suomalaiset pelasivat Suomea” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Veikkaus menetti historiallisen summan, kun Huuhkajat voitti Tanskan – ”Siinähän kävi niin, että suomalaiset pelasivat Suomea”

Veikkaus jäi 1,7 miljoonaa euroa pakkaselle, kun Huuhkajat löi Tanskan. Suomalaiset vedonlyöjät sen sijaan juhlivat.

Suomen kannattajat repesivät riemuun, kun Joel Pohjanpalo (oik.) teki voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman Tanskan verkkoon.

15.6. 20:31

Huuhkajat teki lauantaina historiaa, kun se voitti kaikkien aikojen ensimmäisessä EM-lopputurnausottelussaan Tanskan.

Päivä oli historiallinen myös rahapeliyhtiö Veikkaus Oy:lle, jolle Suomen voitto tiesi kaikkien aikojen rahanmenoa.

Tanska oli nimittäin vedonlyöntikertoimien perusteella ottelun suursuosikki, mutta Veikkauksen asiakkaat olivat pääasiassa lyöneet rahansa Suomen puolesta.

– Siinähän kävi niin, että suomalaiset pelasivat Suomea, Veikkauksen vedonlyöntipelien johtaja Juha-Matti Mäkilä naurahtaa.

– Koko ottelu meni pitkä- ja livevedossa yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa pakkaselle, eli pelaajat jäivät nettona sen verran voitolle. Se oli tietyllä tavalla ainutlaatuinen tilanne.

Mäkilän mukaan Tanska-ottelun tappio oli suurin Veikkauksen yksittäisestä ottelusta kokema. Kokonaisilta ottelukierroksilta yhtiö on jäänyt hetkittäin enemmänkin miinukselle.

– Kun esimerkiksi SM-liigassa kaikki kuusi ottelua ovat päättyneet samana päivänä tasan, niin silloin on joskus maksettu enemmänkin ulos yhtenä päivänä.

Veikkaus seuraa kertoimienasettelussaan tarkkaan kansainvälistä vedonlyöntimarkkinaa. Ottelun alla Tanskan kertoimet laskivat ja Suomen kertoimet nousivat.

– Suomen päätöskerroin oli 12, ja kun kohde 27. toukokuuta avattiin, Suomen kerroin oli 7,4, Mäkilä kertoo.

Lue lisää: Podcast: Venäjän hirviöhyökkääjä on Huuhkajille ainutlaatuinen uhka – Uefan härski sumutus Tanska-pelin jatkamiseksi meni täydestä

Huuhkajien EM-debyytti kiinnosti vedonlyöjiä.

– Lauantain pelaajamäärä oli kaikkien aikojen suurin jalkapallon arvokisojen aikana, Mäkilä sanoo.

Miltä sinusta Veikkauksen edustajana tuntui katsella ottelua?

– Hieman ristiriitaiselta. Toki kannatin Suomea, mutta asian toinenkin puoli oli mielessä. Yksikkömme jäsenten kesken puhuttiin tästä ottelun aikana ja kysyin, että toivotteko Tanskan rankkarin menevän sisään. Moni sanoi toivovansa, että Suomi voittaa, Mäkilä sanoo.

– Vaikka tappio oli poikkeuksellisen iso, niin kuuluu asiaan, että pelaajat voittavat välillä. Joskus menee miinukselle, ja niin myös pitää tapahtua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?