IS:n EM-studio tornien taistosta, Dzjuba–Arajuuri: ”Me halutaan nähdä Venäjän karhu vastaan Suomen hymyilevä jätti” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

IS:n EM-studio tornien taistosta, Dzjuba–Arajuuri: ”Me halutaan nähdä Venäjän karhu vastaan Suomen hymyilevä jätti”

Venäjä tulee heti alussa päälle valtavalla höyryllä. Kärjessä rynnii lähes kaksimetrinen (197 cm) Artjom Dzjuba, jonka Suomen toppari Paulus Arajuuri (192 cm) ottaa hellään syleilyynsä.

16.6. 6:09

Iltapäivän Suomi–Venäjä-ottelussa on järisyttävä panos. Tasapeli siitä, ja Huuhkajat on legendaarisesti EM-turnauksen jatkossa. Ehkä!

– Me kaikki halutaan nähdä Venäjän karhun ja Suomen hymyilevän jätin taistelu, IS:n EM-studion asiantuntija Marko Rajamäki ennakoi ottelun tärkeimpiä ja rajuimpia kamppailuita.

– Huuhkajat on henkisesti valmis antamaan kaikkiensa, ja Arajuuri on odottanut tätä kohtaamista varmaan koko ikänsä, Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Janne Kosunen lisää videoyhteyden kautta Terijoen harjoituskompleksista.

– Tässä tanner tömisee ja ruhot rytisee. Ei ole lasten katsottavaa, Kosunen täräyttää arvioidessaan jättien lukuisia yhteenottoja.

Artikkelin video on poikkeuksellisen pitkä IS EM-studio (35 min) historiallisen tärkeästä Suomi–Venäjä-ottelusta keskiviikkona klo 16.

Venäjä hävisi avausottelunsa Belgialle rumasti 3–0. Nyt sillä on hirvittävät paineet armottoman kotiyleisönsä edessä – varsinkin, kun Suomella on avauskierrokselta kolme pistettä.

– Pietarin yleisö on fanaattista ja Suomea kohtaan jopa vihamielistä. Mutta jos Huuhkajat kestää alkurynnistyksen, yleisön paine voi koitua Venäjälle kohtalokkaaksi, Kosunen arvioi.

– Venäjä pelaisi tämän ottelun mielellään Helsingissä, Rajamäki kuittaa.

IS EM-studion asiantuntijat esittelevät joukkueiden oletetut avauskokoonpanot ja nostavat molemmista esiin viisi avainpelaajaa.

Kumpi voittaa tornien taiston, Venäjän kärkimies Artjom Dzjuba vai hänet merkkaava Suomen toppari Paulus Arajuuri?

Dzjuban lisäksi Venäjän mielenkiintoisin pelaaja on kärjen takana häärivä taitopelaaja Aleksandr Golovin. Monacon liukas keskikenttämies vastaa Venäjän hyökkäysten luomisesta.

Huuhkajien pelaajista studio korostaa mm. Tim Sparvin roolia (jos polvi kestää) ja Joel Pohjanpalon kasvanutta pelotetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?