Kuvat: Väsynyt Suomen joukkue palasi Venäjälle – analyytikko kertoo, mitä kulisseissa tapahtui Tanska-ottelun jälkeen

Suomi palasi sunnuntai-iltana hotellilleen pitkän ja raskaan Kööpenhaminan matkan jälkeen.

Suomen joukkue palasi pitkältä matkaltaan takaisin Repinoon.

13.6.2021 22:27

Repino

Harvoin lienee voitokas kotiinpaluu tuntunut yhtä raskaalta. Suomen jalkapallomaajoukkue suoritti Kööpenhaminassa kaksin kerroin historiallisen visiitin: ensimmäinen miesten arvokisaottelu, ensimmäinen voitto.

Suomen bussi kaarsi Repinossa sijaitsevan ForRestMix-hotellin pihaan sunnuntaina kello 20.36. Paluuta edeltäneet turvatoimet olivat järeät. Jo toista tuntia ennen joukkueen saapumista poliisi tyhjensi hotellin lähistöltä kaiken kadunvarsipysäköinnin. Sotilasajoneuvo toi paikalle astetta normaalipoliisia raskaampaa henkilöstöä myös hotellin liepeille.

Bussista nousi väsyneen näköisiä pelaajia. Väsyneitä fyysisesti, mutta varmasti myös henkisesti. Kaikkea Kööpenhaminassa tapahtunutta varjosti Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin sydänpysähdys kesken ottelun.

Lue lisää: Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pelaamisesta Christian Eriksenin sairauskohtauksen jälkeen – ”Ei luonnollista, eikä henkisesti tervettä”

Pitkä matka oli ohi. Se oli jättänyt jälkensä.

– Ei se ihan samanlainen voitonjuhla ja fiilis ollut, mitä se yleensä on. Laulut jätettiin laulamatta, mitä yleensä voiton jälkeen lauletaan, Huuhkajien videoanalyytikko Henri Lehto kertoi joukkueen pukukoppikokemuksesta historiallisen voiton jälkeen.

– Toki nautittiin siitä voitosta joukkueen kesken. Eriksenistä oltiin saatu tieto, että hän on menossa parempaan suuntaan, eikä hän ollut enää hengenvaarassa. Se oli tiedossa, kun ottelu päättyi. Osasimme sitten kuitenkin myös nauttia voitosta.

Suomen bussi kaarsi hotellin pihaan sunnuntai-iltana.

Lehdon mukaan pelaajilla ja muulla huuhkajatiimillä on mahdollisuus tarpeen tullen ottaa psykologiin yhteyttä, jos he tarvitsevat esimerkiksi kriisiapua Kööpenhaminassa näkemänsä ja kokemansa johdosta. Vielä sellaista pyyntöä ei Lehdon mukaan ainakaan joukkueesta ole tehty.

Poliisin läsnäolo näkyi Repinossa.

Sotilasajoneuvo kurvasi paikalle puolisen tuntia ennen Huuhkajien bussin saapumista.

Videoanalyytikko Henri Lehto kommentoi tapahtumia.

Suomen iltaohjelma oli yksinkertainen: ruokailu, sitten nukkumaan. Virtaa joukkue tarvitseekin, sillä takana on lyhyessä ajassa edestakainen matka Pietarista Kööpenhaminaan, pitkät bussimatkat Pietarista Repinoon ja kaiken keskellä henkisesti täysin ainutlaatuinen Tanska-ottelu.

Lehdon mukaan joukkueen yleismieliala on positiivinen. Syytä hymyyn oli hänellä itselläänkin, sillä videoanalyytikolla oli oma roolinsa Joel Pohjanpalon tekemään voittomaaliin Parkenilla.

– Kyllä me siinä ennen uusintastarttia käytiin meidän pelinavaamista läpi videoklippien avulla. Koetimme kehittää pelinavaamistamme. Suurin syy toki miksi onnistuttiin oli toki pelaajien loistavat suoritukset. Pelaajien pelirohkeus oli myös loistavaa, Lehto kuvaili.

Suomi teki osumalla monenlaista historiaa, myös sillä tavalla, että Suomesta tuli ensimmäinen maa, joka on voittanut tekemällä ainoalla laukauksellaan maalin.

Analyytikko Lehdon mukaan Suomen maaliodottama eli xG oli ottelussa häviävän pieni 0,34.

Suomen EM-urakka jatkuu keskiviikkona ottelulla Venäjää vastaan Pietarissa.

Suomen joukkue palasi sunnuntai-iltana Venäjälle.

Suomen hotelli Repinossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?