Tanskan lääkäri vahvistaa: Eriksen sai kentällä sydänpysähdyksen – ”Hän oli poissa, mutta saimme hänet takaisin”

Christian Eriksen lyyhistyi eilen EM-lopputurnauksen ottelussa Suomea vastaan ja joutui sairaalaan. Maajoukkueen lääkäri Morten Boesen kertoo, että kyseessä oli sydänpysähdys. IS seurasi hetki hetkeltä Tanskan jalkapalloliiton tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa.

Christian Eriksen lyyhistyi kentän pintaan EM-ottelussa Suomea vastaan ensimmäisen puoliajan lopulla.

13.6.2021 15:54 | Päivitetty 13.6.2021 17:35

Tanskan jalkapalloliitto DBUn tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltapäivänä kerrottiin, että kesken jalkapallo-ottelun sairasottelun saanut Christian Eriksen voi tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvin.

Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen lyyhistyi kentän pintaan EM-ottelussa Suomea vastaan ensimmäisen puoliajan lopulla.

Lääkintähenkilökunta antoi Eriksenille elvytystä ja hoiti tanskalaispelaajaa kentällä noin kymmenen minuutin ajan, ennen kuin hänet kuljetettiin paareilla pois kentältä ja läheiseen sairaalaan.

Eriksen on sairaalassa ja odottaa jatkotutkimuksia. Miehen tila vaatii seurantaa, maajoukkueen lääkäri Morten Boesen kertoo. Maajoukkueen lääkäri vahvisti medialle, että Eriksen sai sydänpysähdyksen ja häntä elvytettiin stadionin nurmella. Hän ei tiedä, mistä Eriksenin sairaskohtaus johtui.

– OIette nähneet saman kuin minä. Siihen ei ole selitystä.

Eriksen on puhunut muiden joukkueen pelaajien kanssa, ja valmentaja Kasper Hjulmandin mukaan joukkueen muut pelaajat saivat valtavasti voimaa puhelusta.

Tanskan pelaajat ovat saaneet kriisiapua. Hjulmand kertoo potevansa huonoa omaatuntoa päätöksestä jatkaa jalkapallo-ottelua lauantai-iltana. Myös Tanskan jalkapalloliiton Peter Moller sanoi, että päätös jatkaa saattoi olla väärä.

Artikkelia korjattu kello 17.35: Eriksen sai kentällä sydänpysähdyksen eikä sydänkohtausta, kuten tekstissä aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Alta voit lukea hetki hetkeltä -seurantaa tiedotustilaisuudesta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?