Kuvat levisivät ympäri maailmaa, Christian Eriksen kannettiin kentältä Suomen lipun suojaamana – HS: tästä oli kyse - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Kuvat levisivät ympäri maailmaa, Christian Eriksen kannettiin kentältä Suomen lipun suojaamana – HS: tästä oli kyse

Kuvat Suomen lipun turvaamasta Christian Eriksenistä päätyivät lehtien kansiin ympäri maailman.

Suomen lippu suojasi Christian Erikseniä uteliailta katseilta, kun häntä kannettiin Parkenin nurmelta.

13.6. 0:57

Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin dramaattinen sairauskohtaus kesken EM-kisaottelun Suomea vastaan hätkäytti koko jalkapalloa seuraavaa maailmaa.

Tajuntansa yllättäen menettänyt Eriksen romahti kentän pintaan sivurajaheittotilanteessa ja jäi makaamaan liikkumatta.

Erikseniä, 29, elvytettiin Parken-stadionin nurmella ennen kuin hänet kuljetettiin paareilla ambulanssiin ja jatkohoitoon sairaalaan.

Matkalla ambulanssiin Eriksen avasi silmänsä ja nosti kätensä otsalleen. Uutiskuva hänestä lähti nopeasti kiertämään maailmaa ja se päätyi lukuisten lehtien kanteen sunnuntaiaamuna.

Kuva: Brittilehti The Observer twiittasi kuvan sunnuntainumeronsa etusivusta.

Monet suomalaiset huomasivat, että Eriksenin taustalla kuvassa näkyi Suomen siniristilippu.

Kyse oli suomalaiskannattajien Parkenin aitaan ripustamasta lipusta, jonka ensiapuhenkilökunta nappasi irti suojaamaan Erikseniä tv-kameroilta ja uteliailta katseilta.

HS:n toimittaja Sami Sillanpää todisti tapauksen lähietäisyydeltä ja kertoi siitä lehdelleen näin:

– Olen eturivillä. Tilanne tapahtui muutaman metrin päässä, ihan edessäni. Eriksen vaan romahti kentälle. Heti näki, että häneltä on taju poissa. Hän retkotti maassa. Lähellä olevat pelaajat olivat heti järkyttyneinä, Sillanpää kertoi Helsingin Sanomille.

– Katsomossa oli tosi järkyttynyt tunnelma. Ihmiset katsoivat kauhuissaan toisiaan, halailivat ja itkivät. Erikseniä ruvettiin heti elvyttämään ja hänen rintaansa paineltiin. Sitten tuotiin niitä laitteita. Tanskan pelaajista osa asettui näköesteeksi, ja tästä meidän edestä lääkintämies nappasi Suomen lipun näköesteeksi.

Suomi voitti ottelun Joel Pohjanpalon puskumaalilla 1–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?