Kauppatorilla juhlittiin Huuhkajien voittoa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Helsingin Kauppatorille kerääntyi tuhansia juhlimaan Huuhkajien voittoa – ”Voitko uskoa?”

Jalkapallofanit ottivat kaiken ilon irti Kauppatorilla.

13.6. 0:33 | Päivitetty 13.6. 6:32

Kauppatorilla oltiin sunnuntain vastaisena yönä suuremmissa ja juhlavammissa tunnelmissa verrattuna jääkiekon MM-hopean juhlintaan. Helsingin Kauppatorille kerääntyi poliisin mukaan tuhansia ihmisiä sen jälkeen, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue oli voittanut EM-kisoissa Tanskan 1–0.

Paikan päällä olleen IS:n toimittajan mukaan paikalla oli todella paljon nuoria ja autoilijoita, jotka tööttäilivät voiton merkiksi.

Juhlijat olivat ihmetelleet Huuhkajien voittoa.

”Voitko uskoa?”, kuului suunnasta jos toisesta.

Paikan päällä oli vähintään satoja ihmisiä.

Väenpaljouteen mahtui monenlaista juhlijaa. Paikalla oli juhlijoita esimerkiksi megafonien kanssa. Heidän tavoitteenaan oli saada koko juhlakansa huutamaan Huuhkajien kannatushuutoja: ”Oi Suomi on!”

Kauppatorilla on sytytetty palamaan muutamia soihtuja.

Muutamia soihtujakin Kauppatorilla sytytettiin palamaan, mutta Havis Amanda -patsas pysyi IS:n toimittajan mukaan juhlijoiden ulottumattomissa.

Helsingin poliisi twiittasi jo lauantai-iltana olevansa paikan päällä tarkkailemassa, että juhlinta sujuu turvallisesti.

Puoli viiden aikaan aamusta poliisi kertoi IS:lle, että juhlat torilla olivat ohitse. Ihmiset alkoivat poistua koteihinsa jo yöllisen sateen myötä.

Poliisi määräsi yön aikana joitakin sakkoja soihtujen polttamisesta, mutta pääosin juhlat sujuivat rauhallisesti, kertoo yleisjohtaja Esa Pennanen.

– Porukka oli tietysti iloisella tuulella. Mitään isompaa ei ollut, vaikka paikalla oli tuhansia ihmisiä.

Helsingin kaupunki kertoi jo aiemmin viikolla tiedotteessaan, että Havis Amanda suojataan mahdollisten juhlintojen ajaksi. Tiedotteessa kerrottiin, että suihkulähteen ympärille pysytetään aidat. Kaupunki korosti, että Havis Amandan päälle kiipeäminen on kielletty, sillä patsas on hauras. Kyse on yli satavuotiaan patsaan suojaamisesta ja juhlijoiden turvallisuudesta.

Suomen voittomaalin puski Joel Pohjanpalo. Itse ottelun lopputulos jäi kuitenkin sivuosaan, sillä Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin lyyhistyminen kesken ottelun järkytti koko jalkapallomaailman.

Eriksenin tilan on kerrottu olevan vakaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?