Suomi esiteltiin täysin väärin tv-kuvissa – Ylen asiantuntija lyttäsi: ”Voidaan tunkea romukoppaan” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Suomi esiteltiin täysin väärin tv-kuvissa – Ylen asiantuntija lyttäsi: ”Voidaan tunkea romukoppaan”

Suomen kokoonpano esiteltiin väärässä muodossa.

Joona Toiviosta tehtiin vasen laitalinkki Uefan grafiikoissa.

12.6. 18:44

Suomen miesten maajoukkueen historian ensimmäisen arvokisaottelun kokoonpano ei mennyt aivan tuubiin EM-kisojen järjestäjätahon Uefan esittelyssä.

Uefa esitteli verkkosivuillaan ja kansainvälisessä tv-lähetyksessä Suomen ryhmityksen 4-4-2-muodostelmassa, jossa keskuspuolustaja Joona Toiviosta oli tehty vasen laitalinkki.

– Tämä voidaan tunkea romukoppaan, tämä on joku Uefan tsoukki tai Markku ”Rive” Kanervan viimeinen yritys harhauttaa, Ylen asiantuntija Erkka V. Lehtola päivitteli tv-grafiikkaa TV2:n lähetyksessä.

Huuhkajat pelaa todellisuudessa 3-5-2:lla eli kolmella topparilla (Toivio, Paulus Arajuuri ja Daniel O’Shaughnessy), wing-backeilla, kolmella keskikenttämiehellä ja kahdella kärjellä.

Kanerva vaikuttaa lähtevän Tanskan kaatoon aavistuksen hyökkäävämmin kuin monissa aiemmissa peleissä 3-5-2:lla, sillä Teemu Pukin ohella mukana on toinen puhdas kärki Joel Pohjanpalo. Myös Robin Lod on avauksessa mutta pelannee alempana kuin monesti aiemmin 3-5-2:sta käytettäessä.

Suomen ja Tanskan välinen ottelu alkaa kello 19. IS seuraa Huuhkajien historiallista EM-avausta hetki hetkeltä täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?