Huuhkajien hotelliin tehtiin yksi isänmaallinen muutos ennen EM-joukkueen saapumista – ”Aloitamme joka aamun siellä”

Suomen maajoukkueen hotellin edustalle pystytettiin lipputanko, johon saatiin sinivalkoiset värit liehumaan.

Suomen lippu liehuu hotellin edustalla.

8.6.2021 13:31

Terijoki

Suomen jalkapallomaajoukkue majoittuu EM-turnauksen ajaksi Repinon kaupungissa sijaitsevaan hotelliin. Ulkopuolisilla ei ole paikalle asiaa. Joukkue elää tiukassa kuplassa kisojen aikana.

Maalaismaisemissa sijaitseva hotelli on idyllisesti metsän keskellä. Korkean puisen aidan takaa siintää siniristilippu. Sen tarina on kertomisen arvoinen.

Suomen hotelli on tiukasti aidattu. Lippu liehuu keskellä pihaa.

Lipputanko ja Suomen lipun nostaminen salkoon on maajoukkuejohdon tapa rakentaa yhteishenkeä ja kansallistunnetta joukkueen sisällä kisojen aikana.

– Ohjelmamme täällä alkoi lipunnostolla. Nostimme Suomen lipun salkoon. Nostimme yhteishenkeä ja suomalaisuutta, kuten tällaisissa tapahtumissa kuuluu olla, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi tiedotustilaisuudessa Terijoen stadionilla tiistaina.

Huuhkajien jokainen päivä alkaa lipputangon ympärillä. Joukkue pitää aamunavauksen lipun äärellä.

– Joukkue on jaettu ryhmiin. Jokaisen ryhmän vastuullinen kertoo vuorollaan, mitä suomalaisuus ja A-maajoukkue heille merkitsevät, Lahti jatkoi.

Ari Lahti puhui Terijoen tiedotustilaisuudessa.

Palloliiton Joonas Vilkki oli aktiivinen lippuhankkeen vetäjä. Hänellä on tekemistä riittänyt. Hotellin pihalla ei lipputankoa ollut, joten se piti hankkia ja tuoda paikalle erikseen. Lipputankoa etsittiin pitkään hedelmättömästi, sen jälkeen asialle pantiin ”paikallinen yhteistyöhenkilö”.

– Siellä se sitten köpötti keskellä pihaa, kun saavuimme, maajoukkueen tiedottaja Timo Walden jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?