Daniel O’Shaughnessy kertoi hurjan tarinan Pallo & Pullo -podcastissa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien pelaaja kertoi hurjan tarinan illasta, jona aseistettu poliisi vei hänet putkaan – selliyö oli karu: ”Yritä siinä sitten nukkua”

Daniel O’Shaughnessy kertoi hurjan tarinan Pallo & Pullo -podcastissa.

Poliisi keskeytti Daniel O’Shaughnessyn rauhallisen elokuvaillan.

27.5.2021 6:46 | Päivitetty 27.5.2021 10:02

Huuhkajien puolustaja Daniel O’Shaughnessy, 26, vieraili kesän EM-kisojen kynnyksellä jalkapalloaiheisessa Pallo & Pullo -podcastissa.

Suomen lisäksi Ranskassa, Englannissa ja Tanskassa pelannut keskuspuolustaja kertoi mieleenpainuvan tarinan vuodelta 2014, kun hän pelasi Englannissa Brentfordin alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

O’Shaughnessy vietti elokuvailtaa tyttöystävänsä ja samassa joukkueessa pelanneen kämppäkaverinsa kanssa. Mukana oli myös muita joukkueen pelaajia ja kämppäkaverin ystäviä.

Illan aikana kämppäkaveri lähti ystävänsä kanssa käymään ulkona moottoripyörällä, jonka he olivat pari päivää aiemmin hankkineet.

Kaksikon palattua reissultaan pihaan ilmestyi pian poliisiauto. O’Shaughnessy kävi kysymässä kämppäkaveriltaan, mistä oli kyse.

– He sanoivat, että ”ei me tiedetä mitään, mutta jos ne tulee tänne, niin älä sano mitään”, Huuhkaja-toppari nauroi podcastissa.

Poliisikoira haisteli pihapiirin rakennuksia ja pian paikalle saapui toinenkin poliisiauto. O’Shaughnessy ei vieläkään epäillyt tilanteessa mitään vakavampaa.

Sitten oveen koputettiin kuuluvasti. Suomalaisnuorukainen avasi oven rennosti pelkät shortsit yllään.

– Oven takana oli poliisi rynnäkkökilven kanssa. Kilven takaa hän osoitti minua aseella. Hän huusi: ”Käänny ympäri, mene seinää vasten!”. Olin ihan paniikissa.

O’Shaughnessy laitettiin käsirautoihin ja vietiin shortseissa ulos pakkaseen. Oli joulukuun 22. päivä. Vuorotellen muutkin talossa olleet tuotiin ulos käsiraudoissa.

Poliisiautoja oli saapunut paikalle jo kymmenen. Joku kaupungilla oli soittanut hätänumeroon kahdesta moottoripyörällä ajavasta henkilöstä, jotka heiluttelevat aseita. Kävi ilmi, että moottoripyörä oli lisäksi varastettu.

Hytistyään pihassa kaksi tuntia O’Shaughnessy seurueineen vietiin poliisiasemalle dna-testeihin.

– Se oli pitkä yö. Pääsin joskus neljältä aamulla omaan selliin. Yritä siinä sitten nukkua. Kuulet, kun ihmiset muissa selleissä huutavat ihan aineissa. Aamulla oli kiva vankila-aamupala. Vain jotain kylmää leipää.

Brentfordissa ihmeteltiin, miksi neljä pelaajaa ei saapunut aamulla harjoituksiin. Seuralle ilmoitettiin, että pelaajat olivat putkassa.

O’Shaughnessyn onneksi poliisin kuulustelu sujui hyvin ja hän pääsi lähtemään vielä samana päivänä Suomeen joulun viettoon.

Kämppäkaveria ei seurassa tuon jälkeen enää näkynyt.

HJK-kapteeni Daniel O’Shaugnessy Suomen Cupin välieräottelussa Interiä vastaan 10. huhtikuuta 2021.

O’Shaughnessy edusti Brentfordia kaksi kautta ja pelasi välissä lainasopimuksella myös tanskalaisessa FC Midtjyllandissa.

Kesällä 2016 puolustaja siirtyi Cheltenhamiin ja sieltä tammikuussa 2018 nykyiseen seuraansa HJK:hon. Nykyisin toppari toimii myös HJK:n kapteenina.

O’Shaugnessy ja FC Lahden Jasin Assehnoun, 23, olivat ainoat Veikkausliigan pelaajat, jotka maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi viime viikolla Huuhkajien EM-leiriryhmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?