Huuhkajien EM-leiriltä pois jäävä Joel Pohjanpalo kertoo tilanteestaan podcastissa –”Polven on katsonut lukematon määrä lääkäreitä”

Joel Pohjanpalo sanoo Bundes-Luke-podcastissa jäävänsä sivuun EM-leiriltä varotoimenpiteenä.

Joel Pohjanpalo (oik.) ei ole mukana maanantaina alkavalla Huuhkajien EM-leirillä eikä ensi viikon lauantain Ruotsi-ottelussa.

21.5.2021 19:39

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo jää sivuun ensi viikon EM-leiriltä ja ensi lauantain Ruotsi-maaottelusta. Pohjanpalo kertoi uutisen tänään ilmestyneessä Bundes-Luke-podcastin uusimmassa jaksossa.

Bundesliigan 1. Union Berliniä edustavan hyökkääjän mukaan hänen polvensa ”otti hittiä” viime lauantaina Bundesliigan ottelussa, jossa hän teki maalin Leverkusenin verkkoon hyvän ystävänsä, Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn selän taakse.

– Kun pääsin vaihdosta kentälle, päätin heti ensimmäisellä minuutilla yrittää saksipotkua 16 metrin alueen ulkopuolelta ja vedin hudin pallosta. Siinä polvi vähän yliojentui, Pohjanpalo kertoi tapahtumasta.

Pohjanpalo pelasi ottelun loppuun ja harjoitteli alkuviikon normaalisti. Tänään hänen seuransa 1. Union Berlin kuitenkin tiedotti, että Pohjanpalo ei pelaa lauantaina Bundesliigan päätöskierroksella Leipzigiä vastaan.

– Varmuuden vuoksi polvesta otettiin torstaina kuvat. Niiden perusteella kaikki on kunnossa, hyökkääjä kertoi.

Varotoimenpiteenä Pohjanpalo jää ensi viikoksi Saksaan hoitamaan polveaan. Hyökkääjä ei siis osallistu Huuhkajien ensi viikon EM-leirille eikä pelaa ensi lauantaina Tukholmassa Ruotsia vastaan.

– Liityn maajoukkueen mukaan Ruotsi-pelin jälkeen. Kaiken pitäisi olla normaalisti kunnossa reilun viikon päästä, kun jatketaan matkaa kohti EM-kisoja, Pohjanpalo kertoi podcastissa.

– Polven on katsonut lukematon määrä lääkäreitä. Näiden yksimielinen mielipide on, että EM-kisat eivät ole vaarassa, Pohjanpalo rauhoitteli Huuhkajien kannattajia.

Tässä tilanteessa Joel Pohjanpalon polvi kipeytyi. Hän yritti saksipotkua, mutta potkaisi ohi pallosta.

Pohjanpalo ja Hradecky puhuivat podcastissa myös mainitusta viime viikonvaihteen ottelusta. Kyseessä oli sikäli harvinainen tapaus, että myös Pohjanpalo on virallisesti Leverkusenin pelaaja. Hän on pelannut tällä kaudella lainalla 1. Union Berlinissä. Pohjanpalon kauden kuudes osuma syntyi siis hänen ”omaa” joukkuettaan vastaan ja vieläpä Hradeckyn selän taakse.

Ottelu päättyi 1–1. Tällä tuloksella Leverkusen varmisti paikkansa Eurooppa-liigassa ja Union Berlin säilytti hyvät mahdollisuudet selviytyä Euroopan konferenssien liigaan.

Lukas Hradecky on odottanut kuin kuuta nousevaa, että pääsee Huuhkaja-veljien kanssa edustamaan Suomea EM-kisoissa.

Hradecky ja Pohjanpalo kertoivat podcastissa myös ylipäätään mietteitään EM-leirityksestä ja EM-kisoista.

– Olen odottanut sitä päivää kuin kuuta nousevaa, Hradecky hehkutti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?