Daniel Farke kommentoi Teemu Pukin nilkkavammaa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukin kuumottavasta vammasta lisätietoa – Norwichin luotsilta suoraselkäinen ulostulo: ”Jos ajattelen itsekkäästi...”

Daniel Farke kommentoi perjantaina Teemu Pukin nilkkavammaa.

Teemu Pukki arkistokuvassa.

7.5. 22:11 | Päivitetty 7.5. 22:24

Norwich Cityn päävalmentaja Daniel Farke kommentoi perjantaina joukkueen ykköspyssyn Teemu Pukin tilannetta. Seura tiedotti aiemmin tällä viikolla, että suomalaishyökkääjä ei pelaa Englannin mestaruussarjan päätöskierroksella nilkkavamman takia.

Saksalaisluotsi ei osannut vielä arvioida, toipuuko Pukki pelikuntoon 11. kesäkuuta käynnistyviin EM-kisoihin mennessä.

Farke suuntasi katsetta jo elokuuhun, jolloin Norwich palaa Valioliigaan vuoden tauon jälkeen.

– Jos ajattelen itsekkäästi seuran kannalta, ei olisi lainkaan pahitteeksi, jos Teemu saisi vähän lepoa eikä hänen tarvitsisi kiirehtiä kuntoutuksensa kanssa, hän totesi Sportsmole-sivuston mukaan.

Farke kuitenkin ilmoitti suovansa 31-vuotiaalle tähdelleen EM-matkan, vaikka se häiritsisikin ensi kauteen valmistautumista.

– EM-kisat Suomen kanssa on Teemulle elämänmittainen haave. Hän on tehnyt seuramme hyväksi niin paljon, joten tietysti kunnioitamme hänen toivettaan ja teemme kaikkemme hänen kuntoutuksensa eteen.

Norwichia neljä kautta käskyttänyt Farke kertoi, että Pukin pelikunto EM-karkeloissa ratkeaa tulevien viikkojen aikana. Suomalainen ei tarvitse nilkkavammaansa leikkaushoitoa ja pääsee aloittamaan kuntoutusprosessin välittömästi.

– Muotoilisin olevani varovaisen optimistinen Teemun suhteen, koska hänellä on tapana palautua loukkaantumisistaan melko nopeasti. Emme voi muuta kuin laittaa sormet ristiin ja toivoa parasta, saksalainen virkkoi.

Pukki pommitti tällä kaudella 26 maalia Mestaruussarjassa. Hän on sarjan maalipörssin toisena Brentfordin Ivan Toneyn jälkeen.

Ensimmäistä kertaa jalkapallon miesten arvoturnaukseen edennyt Suomi kohtaa EM-kisojen alkulohkossa Tanskan, Venäjän ja Belgian. Pukki on vain kahden maalin päässä Huuhkajien kautta aikain parhaasta maalintekijästä, 32 kaappia maajoukkueessa iskeneestä Jari Litmasesta.

Juttua päivitetty 7. toukokuuta kello 22.24. EM-kisat alkavat 11. kesäkuuta eikä päivää myöhemmin kuten alkuperäisessä jutussa todettiin. Suomi pelaa avausottelunsa Tanskaa vastaan 12.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?