Teemu Pukki kertoi maalivireensä taustoista - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki paljastaa huikean vireensä taustoja – tämän takia ketsuppipullo aukesi ja maaliverkot soivat

Teemu Pukki sanoo, ettei hänellä ole kiirettä rikkoa Jari Litmasen maaliennätystä.

Teemu Pukki on ollut mahtivireessä viime aikoina.­

29.3. 15:55

– Olen pelannut urani parasta jalkapalloa viimeiset kolme vuotta, hurjaan maalivireeseen taas äitynyt Teemu Pukki myöntää.

Sunnuntaina hän ratkaisi maalillaan tärkeän tasapelipisteen Suomen jalkapallomaajoukkueelle Ukrainassa MM-karsinnoissa.

Maanantaina tulikuumalla tähtihyökkääjällä oli taas syytä juhlaan. Pukki täytti 31 vuotta ja vietti syntymäpäiväänsä jo perinteisiksi käynein menoin: Huuhkajien matkassa.

Kotoa tuli puhelimitse onnittelulaulu päivänsankarille, mutta muuten aika meni palautuessa ottelusta Kiovassa. Maajoukkuekin lauloi bussissa maalintekijälleen.

– Sanoin jätkille, että mieluiten viettäisin synttärit oman perheeni kanssa, mutta tämä joukkue tulee hyvänä kakkosena, Pukki kertoi.

Keskiviikkona Bosniaa vastaan tehdyt kaksi maalia ja Ukrainaa vastaan uponnut pilkku jatkoivat Pukin järjettömän kovaa nostetta.

Seurajoukkueessaan Norwichissa hän on laukonut Mestaruussarjan kaudella jo 22 osumaa. Se on sarjan toiseksi kovin lukumäärä.

Tämän keväisen huippuvireen lähtölaukauksena Pukki pitää helppoa viimeistelyä Stoken verkkoon helmikuussa. Maalia edelsivät toipuminen pikkuvammoista sekä ekstratyöt harjoituskentällä Norwichissa. Ketsuppipullo aukesi.

– Sain itseluottamusbuustin. Maalit ruokkivat itseluottamusta ja voi lähteä hyvällä fiiliksellä joka peliin, Pukki kertoo.

Maajoukkueessa Pukki on tehnyt urallaan yhteensä 30 maalia, joista 20 on syntynyt 26 viime ottelussa. Suomelle tehdyistä osumista hän kiittelee koko joukkueen kehitystä.

– Olemme pystyneet voittamaan pelejä ja luomaan paikkoja. Se jeesaa paljon.

Eniten maaleja, 32 kappaletta, on Suomelle laukonut Jari Litmanen. Ennätyskiima ei ole niin kova, etteikö Pukille maistuisi lepo keskiviikon maaottelussa Sveitsiä vastaan. Silloin ei pelata MM-karsintapisteistä.

– En halua ennätystä nyt ja heti. Kun pelaan ja pystyn maaleilla auttamaan joukkuetta, se tulee ajallaan.

Nyt eletään taas niin sanotun Pukki Partyn kuumimpia pikkutunteja. Pukki-bileet on fanien keksimä käsite ajoille, joina Pukki sylkee maaleja. Silloin juoma on halpaa, fiilis katossa ja valot värikkäitä.

Mutta viime kauden lopussa, kun Norwich putosi Valioliigasta kuin pikkujouluista palaava, eteiseen uupuva keskiportaan johtaja, nähtiin myös raju Pukki-krapula. Pukki ei tehnyt maaliakaan 20 peräkkäisessä ottelussa tammi-syyskuussa 2020.

– Futis ei ollut kivaa silloin. Oli vaikeaa, kun ei tullut onnistumisia, kärkipelaaja myöntää.

Mitä toimenpiteitä hyökkääjä voi tehdä nyt hyvänä aikana, ettei pidempiä maalittomia kausia enää tulisi?

– Pään sisäisillä asioilla on iso merkitys. Varmasti opin niistä ajoista. Pitää vain pään sisällä käydä asiat läpi, että voi lähteä rennoin mielin kentille. Kun fiilis on rento ja pystyn nauttimaan futiksesta, saan itsestäni parhaan irti, hän arvioi.

Miltä futiksen pelaaminen tuntuu nyt, kun kulkee?

– Kivalta, Pukki nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?