Lukas Hradecky on Vuoden urheilija! Voittaja lähetti repäisevän kuitin Teemu Pukille - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Lukas Hradecky on Vuoden urheilija! Voittaja lähetti repäisevän kuitin Teemu Pukille

Vuoden urheilija valittiin Urheilugaalassa Helsingissä.

Lukas Hradecky (oik.) on Suomen Vuoden urheilija 2020.­

14.1. 22:17

Suomen Vuoden urheilijaksi 2020 valittiin Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky.

Hradecky pelasi Kansojen liigassa kaikki Suomen kuusi ottelua.

Seuratasolla Hradecky edustaa Bayer Leverkusenia, joka sijoittui Bundesliigassa viidenneksi ja selviytyi Saksan cupin loppuotteluun.

– Ihan mahtavalta tuntuu. Tämä on ollut poikkeusvuosi, joten nyt valittiin vähän enemmän poikkeuksellinen urheilija, Hradecky vitsaili videolla.

– Hieno juttu. Tämä merkitsee isoja asioita. Muistan, kun aloitin urheilun Turussa. Oli laji mikä vain, niin palo oli kova. En olisi uskonut, että pääsen näin pitkälle ja voitan tällaisen palkinnon.

Golfaaja Sami Välimäki ja NHL-pelaaja Miro Heiskanen täydensivät top kolmosen.

Muut ehdokkaat vuoden urheilijaksi olivat Sebastian Aho, Valtteri Bottas, Ida Hulkko, Glen Kamara, Aaron Kangas, Annimari Korte, Kaisa Mäkäräinen, Tuomas Määttä, Iivo Niskanen, Kristian Pulli, Emil Ruusuvuori ja Leo-Pekka Tähti.

Valinnan teki Urheilutoimittajain liitto.

Hradecky otti palkinnon vastaan tien päällä Berliinissä, sillä Leverkusen pelaa perjantaina Bundesliigan ottelun Union Berliniä vastaan. Hän ei pääse ilakoimaan voittoaan vielä kummemmin, mutta sälytti tehtävän maajoukkuevalmentaja Markku Kanervalle.

– Toivotaan, että ”Rive” saa palkinnon mun puolesta mukaan. Hän voi puolestani sitten juoda yhden oluen. Eiköhän se häneltä onnistu!

Vuosi sitten Vuoden urheilijan palkinnon voitti Hradeckyn maajoukkuetoveri Teemu Pukki. Hradecky valittiin myös vuoden jalkapalloilijaksi, ja hän saavutti tämän palkinnon jo neljättä kertaa. Hradeckylta lähti toverillinen kuitti Pukille valintansa jälkeen.

– Iso juttu päästä ”Temen” rinnalle. 1–1 on ”kokonaistilanne” nyt. Jos vuoden jalkapalloilijan palkinnot otetaan mukaan, niin Teemulta voi kysyä tarkemmin, Hradecky viittasi palkintosateeseensa.

Pukki on valittu vuoden jalkapalloilijaksi kerran.

Hradecky kertoi odottavansa innolla ensi kesän EM-kisoja. Häntä harmittaa, että tämän hetken tilannekuvan perusteella yleisöä tuskin pääsee sankoin joukoin paikalle. Kannattajaryhmä Pohjoiskaarteen intohimoinen huudattaja toivoo, että maailman koronatilanne paranee siinä määrin, että väkeä pääsee kesällä kunnolla paikan päälle.

– Odotukset ovat koko ajan isommat ja isommat. EM-kisat ovat kohokohta, jonka korona vei meiltä viime vuonna. Pelasimme kuitenkin erittäin kehittävän vuoden, ja saimme matseja vyölle. Huuhkajat on sellainen tarina ja kirja, missä haluan pysyä mukana ja kirjoittaa sitä. Toivottavasti pysyn kunnossa ja pääsen osallistumaan tuollaiseen turnaukseen.

Urheilugaala 2021 – vuoden 2020 parhaina palkitut

Nuori urheilija: Silja Kosonen, yleisurheilu

Joukkue: Jalkapallon miesten A-maajoukkue

Urheilukulttuuri: Metsähallitus ja Suomen Latu

Urheiluinnovaatio: Firstbeat, Oura, Polar ja Suunto

Läpimurto: Sami Välimäki, golf

Elämänura: Tapani Ilkka, Olympiakomitean entinen puheenjohtaja

Urheiluseura: Tampereen Pyrintö

Urheilun hyväntekijä: Tuulikki Kangasluoma, Seinäjoen peliveljet ja Salibandyliitto

Esikuva: Petra Olli, ex-painija ja nyt painivalmentaja

Hall of Fame: Heikki Mikkola (motocross), Peter Tallberg (purjehdus, olympiakomitean jäsen), Mika Koivuniemi (keilailu).

Suomen aktiivisin työpaikka: Helsingin kaupunki

Taustavoima: Simo Tarvonen, Urhea

Urheilun lähettiläs: Kaisa Mäkäräinen

Vuoden valmentaja: Markku Kanerva, miesten jalkapallomaajoukkue

Sykähdyttävin urheiluhetki: Sami Välimäen voitto golfin Omanin avoimissa

Vuoden urheilija: Lukas Hradecky, miesten jalkapallomaajoukkue

Urheilutoimittajain liiton äänestystulokset:

Vuoden urheilija: 1) Lukas Hradecky, jalkapallo 2 768 ääntä (132 ykkössijaa), 2) Sami Välimäki, golf 2 243 (85), 3) Miro Heiskanen, jääkiekko 1 941 (27), 4) Valtteri Bottas, autourheilu 1 709 (33), 5) Annimari Korte, yleisurheilu 1 396 (17), 6) Iivo Niskanen, maastohiihto 1 295 (11), 7) Sebastian Aho, jääkieko 1 263 (10), 8) Emil Ruusuvuori, tennis 1 261 (9), 9) Aaron Kangas, yleisurheilu 1 190 (15), 10) Kristian Pulli, yleisurheilu 1 150 (17).

Vuoden valmentaja: 1) Markku Kanerva, jalkapallo 1 531 (244), 2) Anna Signeul, jalkapallo 1 099 (101), 3) Jarmo Kangas, yleisurheilu 540 (41), 4) Jere Jännes, uinti 315 (13), 5) Toni Koskela, jalkapallo 169 (7).

Vuoden joukkue: 1) Jalkapallon miesten A-maajoukkue 1 619 (259), 2) Jalkapallon naisten A-maajoukkue 1 236 (109), 3) Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 296 (18), 4) Helsingin Jalkapalloklubi HJK 286 (11), 5) Ampumaurheilun ilma-aseiden EM-joukkue, liikkuva maali 217 (9).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?