Huuhkajat: Ranskalaiset rakastuivat Suomen pelipaitaan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Maailman tyylikkäin kansa rakastui Suomen edustusasuun: ”Pakko saada”

Ranskan fanit innostuivat Huuhkajien uudesta pelipaidasta.

Huuhkajien uusi peliasu herätti ihailua.­

12.11.2020 10:34

Ranskalaiset tunnetaan tyyliniekkoina, jotka ymmärtävät arjen kauneuden päälle erityisesti vaateostoksilla.

Suomalaiset ovat puolestaan haastavien ilmasto-olosuhteiden takia käytännön pukeutujia, joilla tyyli jää välillä jalkoihin asujen sade- ja lämpökestävyyden rinnalla.

Edustusasupuolella Suomella on historiassaan myös muutama kirvelevä epäonnistuminen, esimerkiksi vuoden 1980 Lake Placidin talviolympialaisten ”karvapalttuut”.

Nyt tälläkin rintamalla on menty eteenpäin, sillä ranskalaiset innostuivat suomalaisesta tyylistä keskiviikkona: jalkapallon A-maajoukkueen eli Huuhkajien pelipaidasta, joka päällä Markku Kanervan ryhmä pöllytti maailmanmestareita Pariisissa 2–0.

Sosiaalisessa mediassa riitti ranskalaisfanien kommentteja, joissa Suomen pelipaitaa ylistettiin ”kauniiksi” ja ”tyylikkääksi”. Osa myös ilmoitti haluavansa hankkia paidan kokoelmiinsa.

Huuhkajien peliasu on Niken valmistama. Se piti lanseerata alkujaan maaliskuussa, mutta kun jalkapallon EM-kisat siirtyivät viruspandemian takia ensi kesälle, paita esiteltiin vasta syyskuun Kansojen liigan pelissä Walesia vastaan.

Maalintekijä Onni Valakari esitteli Huuhkajien ylistettyä pelipaitaa miljoonille ranskalaiskatsojille keskiviikkoiltana.­

Uuden paidan design pohjautuu Suomen lippuun. Valkoisella pohjalla kulkee pitkittäin ja poikittain symbolinen risti sinisen eri sävyissä. Paitaa koristaa kultareunuksinen Suomi-logo. Niskaosan sisäpuolelle on sinivalkoisella värityksellä painettu Sisu-teksti, joka Palloliiton mukaan kuvastaa ”maajoukkueiden periksiantamattomuutta”.

Ranskalaisille jalkapallofaneille sisu kelpasi keskiviikkona enemmän kuin hyvin. Esimerkiksi tämä fani Beauvaisista ylisti paitaa ”suorastaan mahtavaksi”:

Tämä Etelä-Ranskan Gardannesta kotoisin oleva futisintoilija lupasi puolestaan hankkia paidan heti, koska se on ”kaikista kaunein”.

Yhdysvaltain Atlantassa asuva fani kirjoitti ranskaksi puolestaan näin: ”Tästä pelistä jää mieleen Suomen kaksi upeaa maalia ja joukkueen upea pelipaita.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?