Uefan pomo vakuuttaa, että jalkapallon EM-kisat pelataan – paljon on silti epävarmaa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Uefan pomo vakuuttaa, että jalkapallon EM-kisat pelataan – paljon on silti epävarmaa: ”Olemme jatkuvasti huolissamme”

Uefassa ollaan varmoja, että jalkapallon miesten EM-kisat pelataan, mutta pelipaikat ja yleisömäärät ovat auki.

Aleksander Ceferin vakuuttaa, että jalkapallon EM-kisat järjestetään kesällä 2021.

17.10.2020 9:03

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin vakuuttaa, että ensi kesään siirretyt jalkapallon miesten EM-kisat pelataan suunniteltuna ajankohtana.

Varmaa ei kuitenkaan ole, kuinka monessa tai missä maissa 12 maan järjestettäväksi suunnitellut kisat pelataan.

– Olemme jatkuvasti huolissamme koronatilanteesta, mutta olemme täysin varmoja, että EM-kisat pelataan, Ceferin sanoi espanjalaisen Movistar+-maksukanavan haastattelussa.

– Suunnitelmana on viedä kisat suunnitellusti läpi, mutta on mahdollista, että 12 maan sijasta järjestämme kisat 11:ssä, kahdeksassa, viidessä tai yhdessä maassa, hän jatkoi.

Varmaa ei Ceferinin mukaan myöskään ole, pelataanko ottelut täysille tai tyhjille katsomoille vai otetaanko matseihin rajoitettu määrä katsojia.

Tilanne on otteluihin lippuja ostaneille faneille haasteellinen. Matkalippujen ja hotellivarausten hankkiminen on riski, kun lopulliset kisapaikat eivät ole varmuudella tiedossa.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan historiansa ensimmäisiin kisoihin selvinneen Huuhkajien ensimmäinen ottelu pelattaisiin 12. kesäkuuta Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Muut joukkueet Suomen lohkossa ovat Belgia ja Venäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?