Markku Kanerva kehottaa Teemu Pukkia vaihtamaan seuraa - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Mitä Teemu Pukin pitäisi nyt tehdä? Huuhkajien päävalmentajan näkemys on selvä

Markku Kanerva näkisi mielellään, että Teemu Pukin ura jatkuisi merkittävässä pääsarjassa.

Päävalmentaja Markku Kanerva onnitteli EM-karsintojen päätyttyä lämpimästi Teemu Pukkia, joka paukutti joukkueen maaleista lähes kaksi kolmasosaa matkalla historialliseen EM-lopputurnaukseen.­

28.7. 16:33

Kun Ilta-Sanomat kysyi kesäkuun puolivälin jälkeen Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan näkemystä maajoukkueensa sankarihyökkääjän Teemu Pukin tulevaisuudesta, Norwichin putoaminen Valioliigasta alemmalle sarjatasolle ei ollut vielä aivan varmistunut.

Nyt kun asia on saanut sinetin, Ilta-Sanomat kysyi asiaa Kanervalta uudestaan:

– Katsoin jo silloin kesäkuussa, että Norwichin pudotessa Teemun tulisi siirtyä toisaalle. Hän on ilman muuta pääsarjatason pelaaja jokaisen Euroopan viiden suuren liigan (Englanti, Saksa, Espanja, Ranska, Italia) näkökulmasta. 11 maalia päättyneellä kaudella todistaa asian, vaikka tahti hiipuikin loppua kohti.

Pukki sijoittui Valioliigan maalipörssissä 18. sijalle.

– Hän osui useammin kuin esimerkiksi niinkin kovan tason tekijä kuin Alexandre Lacazette (Arsenal), Kanerva muistuttaa.

Päävalmentaja korosti, ettei aktiivisesti osallistu prosessiin, jossa Pukin uraa ohjataan kohti tulevaisuutta.

– Mutta maajoukkueen päävalmentajan roolissa tietysti toivon, että pelaajamme pelaavat mahdollisimman kovien sarjojen mahdollisimman kovissa seuroissa ja ovat mahdollisimman hyvävireisiä ja terveitä. Se on maajoukkueelle hyväksi.

Pukin sopimus Norwichiin päättyy keväällä 2022, ja vielä sitä seuraavasta kaudesta on kirjattu optio. Pitkä sopimus on jotain, mitä moni pelaaja huippujalkapallonkin rahoituskuvioita sotkevan koronapandemian keskellä toivoo.

– Nyt onkin ollut huomattavaa, että erilaisten siirtospekulaatioiden rintamalla on ollut varsin hiljaista. Jalkapallomarkkinoillakin on nyt iso huoli tulorahoituksen pohjasta, Kanerva näkee.

Suomen piti tänä kesänä pelata historiallisesti ensimmäisen kerran arvoturnauksessa, EM-kisoissa. Pandemia siirsi kisat vuoteen 2021.

Kanerva toivoo, että ylimääräinen vuosi käytetään oikealla tavalla hyväksi.

– Valtavan moni jo mukana ollut pelaaja on tietysti antanut vankat EM-kisanäytöt. Mutta joillekin vielä tutkan alapuolella viilettäneille nuorille pelaajille yksi vuosi voi olla pitkä aika. Se voi, parhaimmillaan, tuoda sellaisen kehityspurskeen, että heidän nimensä voivat olla ajankohtaisia, kun lopullista EM-kaaderia laitetaan lukkoon.

Valioliigassa loistavasti aloittaneen Teemu Pukin Norwich putosi lopulta sarjasta selvällä marginaalilla, ja kotkalaisen tehot ja peliaika vähenivät loppukaudesta selvästi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?