Palloliitossa aloitetaan neuvottelut mahdollisista säästöistä – ”Huudamme valtiovaltaa apuun” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Palloliitossa aloitetaan neuvottelut mahdollisista säästöistä – ”Huudamme valtiovaltaa apuun”

Palloliitto sopii sisäisistä toimenpiteistä maanantaina.

Huuhkajat oli vuoden 2019 suuria ilonaiheita suomalaisessa jalkapallossa.­

27.3.2020 18:02

Palloliitto neuvottelee maanantaina koronaviruskriisin aiheuttamista sopeutumistoimenpiteistä.

Kaikki Suomen jalkapallosarjat ovat tällä hetkellä tauolla ja Veikkausliigan, Ykkösen ja Kansallisen liigan aloitus on siirretty kesäkuulle.

Yksi maanantaina sovittavista asioista on Palloliiton väen omat mahdolliset säästötoimet kevään ajalle. Pääsihteeri Marco Casagrande ei halua vielä ottaa asiaan tarkemmin kantaa ennen kuin asiasta on päätetty ja toisaalta neuvoteltu oman väen kanssa.

– On kuitenkin selvää, että kaikkien pitää sopeutua tilanteeseen, on kyse sitten jalkapallosta tai muusta yhteiskunnasta. Kuten kaikki muutkin, huudamme valtiovaltaa myös apuun meidän seurojemme tueksi. Meidän seuramme, pelaajamme, valmentajamme ja muut työntekijät tarvitsevat apua, Casagrande kertoo.

Markku Kanerva on Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja.­

Pääsihteeri on vähäsanainen Palloliiton mahdollisista leikkaussuunnitelmista. Hän kertoo mielipiteenään, että säästötoimenpiteiden realisoituessa niiden tulee jakautua solidaarisesti ja niihin pitää osallistua koko liiton väki ylintä johtoa myöten.

Oletko jo päättänyt leikata omaa palkkaasi?

– Joukkoja johdetaan edestä, kuten yleensäkin.

Entä Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva?

– En halua yksilöidä mitään tai ketään tässä vaiheessa, vaan nämä mahdolliset asiat käydään ensin henkilöstön kanssa läpi ennen kuin julkisesti puhumme asiasta.

Casagranden mukaan vielä ei ole tarpeen tarkastella uudelleen kotimaan sarjojen alkamisajankohtaa. Sen sijaan maanantaina mietitään sitä, miten yleinen jalkapallotoiminta jatkuu. Alun perin kaikki jalkapallotoiminta pysäytettiin maaliskuun loppuun saakka. On käytännössä kuitenkin selvää, että taukoa jatketaan edelleen ainakin siihen saakka, kun koulut ovat kiinni.

– Seurat ovat järjestäneet hyvin aktiivisesti omatoimisia harjoitteita kaikenikäisille pelaajilleen. Se on ollut kiitettävää ja ripeää toimintaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?