Ovatko jalkapallon EM-kisat vaarassa koronaviruksen takia – näin vastaa Euroopan jalkapalloliitto - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Onko huuhkajafanien syytä hermostua? Euroopan jalkapalloliitto otti kantaa EM-kisojen peruutusvaaraan

Uefan varapuheenjohtaja kertoi, että kattojärjestö seuraa koronaviruksen leviämistä tarkasti.

Tim Sparv johti Huuhkajien kisamarssia Ateenan-lennolla viime marraskuussa. EM-kisoissa matkustamista riittää niin joukkueilla kuin kannattajilla.­

25.2. 17:08

Italian pohjoisosissa leviävä koronavirus on pistänyt saapasmaan urheilun polvilleen monissa lajeissa, kun kokonaisia sarjakierroksia on peruutettu tai otteluita siirretty pelattavaksi suljettujen ovien takana.

Esimerkiksi maanantai-iltana vahvistettiin, että Milanon Interin kotipeli Euroopan liigassa bulgarialaista Ludogoretsia vastaan pelataan torstaina tyhjällä San Siron jättistadionilla.

Vaikka jotkut asiantuntijat ovat arvioineet, että viruksen leviäminen pysähtyisi tämän viikon jälkeen, urheiluviranomaiset ovat varautuneet jo sen muuttumiseen epidemiaksi.

Huolta on kohdistunut myös kesäkuun toisella viikolla alkaviin jalkapallon EM-kisoihin, joissa Suomikin on ensi kertaa mukana. Tapahtuma järjestetään 12 eri kaupungissa ympäri Eurooppaa. Pelien perässä matkustaa silloin satojatuhansia kannattajia ristiin rastiin mannerta. Viruksen leviämisvaara olisi silloin melkoinen.

Euroopan jalkapalloliiton italialainen varapuheenjohtaja Michele Uva oli tänään kotimaansa yleisradioyhtiön haastattelussa. Häneltä kysyttiin kattojärjestön näkemystä siitä, ovatko EM-kisat vaarassa, mikäli koronavirus leviää Italian rajojen ulkopuolelle ja alkaa levitä sen jälkeen ympäri Eurooppaa. Uva vastasi Rain kysymykseen näin:

– Tarkkailemme tällä hetkellä taudin leviämistä ja tautitapauksia maakohtaisesti. Jalkapallon on lajina noudatettava viranomaisten antamia ohjeita eri maissa. Teemme kaikkemme, että pelit jatkuisivat. EM-lopputurnaukseen se voi vaikuttaa vain siinä tapauksessa, että tilanne pahenee.

EM-kisat alkavat 12. kesäkuuta Roomassa pelattavalla Italian ja Turkin välisellä kamppailulla.

Huuhkajat kohtaa ensin Tanskan Kööpenhaminassa ja sitten Venäjän ja Belgian Pietarissa. Lisäksi otteluita pelataan Bakussa, Lontoossa, Bukarestissa, Amsterdamissa, Glasgow’ssa, Bilbaossa, Dublinissa, Budapestissa ja Münchenissä.

EM-kisat huipentuvat 12. heinäkuuta Lontoossa pelattavaan loppuotteluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?