Huuhkajien EM-hotellin saunassa on epäsuomalainen piirre - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Tällainen on Huuhkajien EM-hotelli – saunakin on upea, mutta sisältää epäsuomalaisen piirteen

IS esittelee hotellin, jossa Huuhkajien jalkapallomaajoukkue yöpyy EM-kisojen alkulohkon ajan. Hotellista löytyy Huuhkajille pari yllätystä.

Ilta-Sanomat esittelee Huuhkajien EM-hotelliin Repinossa Pietarin lähellä.

22.2.2020 8:16

Kun Huuhkajat pelaa EM-kisojen alkulohkon (kaksi peliä Pietarissa ja yksi Kööpenhaminassa), joukkueen menestys riippuu lukemattomista seikoista.

Toimiva hotelli hyvine liikenneyhteyksineen, urheilumahdollisuuksineen ja rentouttavine yöunineen ei ole niistä vähäisin.

Suomen jalkapallomaajoukkue on päättänyt ennakkotietojen mukaan luottaa samaan hotelliin, jossa Englannin joukkue majoittui kesällä 2018 jalkapallon MM-kisojen aikaan. Kyseessä on kymmenen vuotta sitten Repinoon valmistunut kylpylähotelli nimeltä ForRestMix.

ForRestMix-hotella ympäröi venäläiseen tyyliin korkea aita, jonka avulla Huuhkajienkin yksityisyys voidaan aikanaan taata hotellin pihamaata myöten.

ForRestMix-hotelli on rakennettu 10 vuotta sitten. Siinä on yhteensä 107 huonetta.

Nimensä mukaisesti ForRestMix-hotelli on tarkoitettu ennen kaikkea pietarilaisten vakioasiakkaidensa rentoutumiseen, sillä se sijaitsee korkean aidan eristämänä keskellä metsää Pietarin nykyisellä esikaupunkialueella aivan Suomenlahden tuntumassa.

Sisältä hotelli tuo mieleen vanhan suomalaisen Rantasipi-ketjun isoine korpihotelleineen: mitään erityistä luksusta ei ole, mutta kaikki on tarkoituksenmukaista, siistiä ja toimivaa.

Mukavuuksiin kuuluu esimerkiksi 25-metrinen uima-allas, iso kuntosali, jumppa- ja palloilusali sekä jopa nyrkkeilysali säkkeineen.

Hotellin uima-allas on 25-metrinen ja sen vedenlämpö on 28 astetta.

Hotellin altaassa on lempeä 28-asteinen vesi ja pääsy ulkoterassille vilvoittelemaan. Allas vaikutti testimatkan aikana kaikin puolin muuten hyvältä, mutta veden puhdistukseen käytetään ilmeisesti runsaasti kemikaaleja, sillä uinnin jälkeen iho tuntui kutisevan kuivalta.

Suihkutilassa on ”löylykiulua” puinen astia, josta on ilmeisesti tarkoitus kipata vettä päälle.

Omituinen saunasääntö

Huuhkajien viihtyvyyden kannalta keskeinen tekijä lienee hotellin saunaosasto, jossa odottavat lupauksen mukaisesti sekä suomalainen että turkkilainen sauna.

Tosin suomalainen sauna ei vaikuta oikeaa saunaa nähneenkään, sillä löylyn heittäminen on kielletty erillisen varoituskyltin nojalla.

Saunapettymys on tavallinen tunne Venäjällä. Jostain syystä venäläisillä on käsitys, jonka mukaan suomalainen sauna olisi kuiva ja kuuma.

ForRestMix-hotellissa on hyvin suomalaisen näköinen sauna, mutta löylyä siellä ei saa kieltokyltin mukaan heittää.

Englannin jalkapallojoukkue yöpyi ForRestMix-hotellissa kesällä 2018. Hotelli ei ole tarkoituksella tehnyt numeroa heidän käynnistään, mutta allekirjoituksilla varustettu paita on kuitenkin muistona seinällä.

– Arvoisat asiakkaat! Pyydämme ystävällisesti, että ette heitä vettä kiukaalle, jotta levostanne tulisi turvallista, kiukaan edustalla olevassa kyltissä lukee venäjäksi.

IS kysyi hotellin vuoropäälliköltä, miksi löylyn heittäminen on kielletty.

– Kielto on sen vuoksi, että meillä käy asiakkaita, jotka saattavat kaataa sähkökiukaalle ämpärikaupalla vettä. Silloin siitä tulee ihan turvallisuuskysymys, Viktoriksi esittäytynyt vuoropäällikkö kertoi.

Löylyt järjestyvät kyllä

Viktor antoi kuitenkin ymmärtää, että Huuhkajien majoittumisen aikana löylyn heittäminen saunassa saatettaisiin sallia.

– Tämä hotellihan tulee olemaan silloin yksinomaan heidän käytössään. Suomalaisina he ovat varmasti myös tottuneita saunojia, joten en usko, että se tulee olemaan ongelma.

Myöhemmin myös hotellin vastaanotosta vahvistettiin IS:lle, että mikäli Huuhkajat haluavat saunoa suomalaiseen tapaan heittämällä löylyä, asia järjestetään tavalla tai toisella.

– Yritämme aina täyttää asiakkaiden toiveet. Tarvittaessa järjestämme heille vaikka oman työntekijämme avuksi niin, että löylynheitto tapahtuu turvallisesti, vastaanotosta kerrottiin.

Hotellin ravintolan hinnat eivät suomalaisittain päätä huimaa. Esimerkiksi suomalainen kalakeitto maksaa 390 ruplaa eli vajaat kuusi euroa.

Saunaosastolla ja uima-altaalla vaikutti vaanivan Huuhkajien kannalta myös yksi uhka, johon kannattaa varautua etukäteen. Lattian kaakelit olivat erittäin liukkaita ja niille kertyi helposti vesijäämiä, joten äkkiliukastuminen oli lähellä monta kertaa.

Huuhkajien ”selviytymispakkaukseen” kannattaakin siis ottaa kunnon uimasandaalit, joissa on luistamaton pohja.

Kokolattiamatot lähes joka huoneessa

Hotellin laadukkaimpien ja isompien huoneiden sisustus noudattaa tummaa englantilaistyylistä linjaa, kun taas perushuoneet ovat vaaleampisävyisiä.

Huuhkajien kannalta yksi arveluttava piirre huoneissa on se, että lattiat on verhottu kokolattiamatoilla.

Huoneissa on säännönmukaisesti kokolattiamatot. Tässä huoneessa on lisäksi mm tekotakka ja ympäri kääntyvä tv-ruutu.

– Meillä on ainoastaan yksi huone, jossa on kokolattiamaton sijaan laminaattia, Viktor kertoi.

– Tiedän kyllä, että jotkut saattava saada allergisia oireita kokolattiamatoista, mutta meille ei ole tullut siitä asiakkailta valituksia.

IS testasi hotellin perushuoneen, jossa oli kokolattiamatto. Ainakaan yhden yön kokemusten perusteella matosta ei aiheutunut allergiaoireita.

Kalleimmassa huonekategoriassa on myös poreamme.

Hotellin ilma vaikutti muutenkin hyvältä eikä esimerkiksi homeeseen viittaavaa tunkkaisuutta kantautunut nenään.

Ovelat hyttyset

Tulevan kesän hyttystilanne on vielä arvoitus, mutta Huuhkajien huoltoportaan kannattanee varautua siihenkin, että metsän keskellä olevan hotellin huoneisiin voi tunkeutua ikäviä inisijöitä.

Pietarin keskustan ja Repinon sekä Terijoen välillä liikennöi useita paikallisjunia. Lastotshka-juna on laadukkain.

Ainakin Pietarin keskikaupungilla valtaa pitävät hyttyset ovat hieman erilaisia kuin suomalaiset. Ne ovat usein äänettömiä, sinnikkään ovelia ja allergisoivat herkästi.

Hajuton hyttyskarkote kannattaakin pakata varmuudeksi pelaajien huoltotiimin mukaan, ettei pelimenestys jää kiinni ainakaan itikoiden takia valvotusta yöstä.

Repinon supermarketit alkoholivalikoima on huikea. Arvokkaimmat tuotteet ovat erillisessä lasiseinäisessä huoneessa.

Näin poikkeat Terijoella

Suomalaisturistit voivat matkustaa Repinoon tai Terijoelle kätevästi paikallisjunalla Pietarin Suomen-asemalta, josta matka kestää noin 45 minuuttia. Junalippu maksaa alle 100 ruplaa eli hieman reilun euron.

Autolla Pietarin keskustasta matka Repinoon kestää liikenteestä riippuen puoli tuntia tai tunnin.

Repinon ja Pietarin uuden jalkapallostadionin välinen matka taittuu yleensä ilman ruuhkia, sillä Pietarin läntinen ohitustie (ZSD) lähtee Repinon lähistöltä ja kulkee aivan Gazprom-jalkapallostadionin vierestä.

Venäläisellä taksisovelluksella ostettu taksimatka Repinon ja jalkapallostadionin välillä maksaa noin 1 000–1 500 ruplaa eli noin 15–22 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?